El  passaat 12 de maig va finalitzar la formació “Aprofundint en la incorporació de la perspectiva de gènere a la recerca i la seva divulgació científica”, organitzada per la Unitat de Divulgació Científica, el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere (CEIG) i la Unitat d’Igualtat de la UVic-UCC. En total hi han participar 45 persones entre alumnes de l’Escola de Doctorat, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis de la UVic-UCC.

La formació, que va tenir una durada total de 10 hores, va comptar amb 5 sessions dedicades a abordar diferents aspectes de la recerca i la divulgació científica des d’una perspectiva de gènere. Les tres primeres sessions van anar a càrrec de la Dra. Capitolina Díaz, catedràtica de Sociologia de la Universitat de València; la primera va consistir en una presentació de conceptes, teories i aproximació general a la inclusió d’anàlisi gènere/sexe en la recerca científica. Les dues següents van estar més focalitzades a àrees del coneixement específiques com les ciències socials i de vida en la segona i al medi ambient i noves tecnologies en la tercera. Finalment, la ponent va proporcionar als assistents una sèrie d’eines per aplicar el plantejament gènere/sexe a les recerques.

La quarta sessió la va impartir la Dra. Gemma Revuelta, directora del Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra (CCS-UPF), que va tractar l’evolució, des de principis del segle XXI fins avui dia, de la inclusió de la perspectiva de gènere en la comunicació en salut des de diferents punts de vista (autoria, fonts, testimonis…). Revuelta va estar acompanyada de Marina Geli, directora general de la FESS, que va moderar la sessió. La darrera jornada va anar a càrrec de la Sra. Lydia Gil, especialista en documentació digital i autora del blog «Social Media en Investigación», que va parlar dels seus dos projectes, #MujeresDivulgadoras i #CienciaArcoíris, els objectius que tenien, la seva realització i els resultats que s’estan obtenint. La sessió de Gil va estar moderada per la professora de la FEC Maria Forga.

Aquesta formació forma part del programa UDivulga. Ciència i Societat, programa que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación. Amb la col·laboració del Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) i l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC.