El proper dijous dia 19 d’octubre durem a terme la presentació del II Pla d’Igualtat de Gènere, amb la presència de la il·lustradora Lola Vendetta (a la Sala Segimon Serrallonga, Masia TF, a les 13 hores), autora de la imatge que recolzarà la campanya que iniciem de prevenció de casos d’assetjament i violència sexual.

El II Pla d’Igualtat de gènere de la UVic-UCC és fruit d’un llarg procés de debat i redacció per part de les persones que han compost la Comissió d’Igualtat, formada per 12 membres que han representat les àrees, centres i organitzacions més implicats estan en les qüestions abordades: Secretaria General de la UVic, Unitat d’Igualtat, Àrea de Gestió del Talent, Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere, Comitè d’Empresa, Servei d’Orientació Psicopedagògica i la UManresa, la qual hi ha participat arran de la federació entre la FUBalmes i la FUBages.

Un cop redactat, el text ha estat compartit internament amb totes les facultats, àrees i serveis i òrgans de govern, havent estat explicat allà on se’ns ha sol·licitat.

El document va ser aprovat pel patronat de la Fundació Universitària Balmes el dia 29 de juny del 2017 i té vigència per al període 2017-2021.

En relació al I Pla, aquest nou text incorpora un nou àmbit d’actuació (el setè), que tracta de la prevenció i eradicació en casos d’assetjament sexual i violència de gènere.

El II Pla d’Igualtat suposa un exercici de concreció ja que proposa la consecució de 24 objectius genèrics (en front dels 31 que perseguia l’anterior pla), que es reparteixen entre els set àmbits citats. Alhora, els objectius es concreten en un total de 81 accions (en front de les 105 que proposava el I Pla d’Igualtat).

Una altra de les novetats que incorpora el nou pla consisteix en la mesura de la consecució dels objectius marcats, de manera que per a cadascuna de les accions proposades, s’ha nomenat l’organisme intern responsable, els corresponents indicadors de mesura i el calendari d’execució.

El II Pla d’Igualtat de gènere de la UVic-UCC, que pot ser consultat a la web de la Unitat d’Igualtat, vol aconseguir la transversalitat de la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la vida universitària, de manera que vetllarà per qüestions relacionades amb la docència, la recerca, la bretxa de gènere en l’alumnat, el PAS i els òrgans de govern, la facilitació de la conciliació familiar i el correcte desenvolupament de la carrera professional del PDI i el PAS o la prevenció i l’abordatge de situacions d’assetjament i violència sexual.