UVIC UCC

PROJECTE PEER TO PEER

El projecte d’Inserció laboral de persones amb problemes de malaltia mental: Peer to Peer (agents de suport) ha format, acreditat i contractat a persones amb malaltia mental, incorporant-les com a agents de suport en els equips de salut mental. Es basa en la filosofia del Recovery, que parteix de les fortaleses dels participants.

 

S’ha desenvolupat amb Althaia (IP Dra. Gemma Prat, Ivan Cano, Ruth Vilanova), Osonament (Ruben del Rio) i la UVic-UCC (Salvador Simó, Maria Kapanadze). Ha estat finançat per l’Obra Social de La Caixa via la convocatòria nacional d’Inserció Sociolaboral.

 

Més informació: Dra. Gemma Prat

 

 

 

PROJECTE BIOARTCAFÈ

BioARTCafé és un projecte d’emprenedoria social. La seva finalitat és la inserció laboral de persones amb malaltia mental i combatre l’estigma que se cern sobre les malalties mentals. S’ha materialitzat en la creació d’un cafè basat en una cultura de productes ecològics produïts en l’hort del centre  i en un consum quilòmetre 0 (Bio), sent un cafè literari que organitza esdeveniments artístics per a la comunitat (Art).

 

És un projecte d’Osonament  i UVic-UCC (Salvador Simó). El projecte ha estat finançat inicialment per l’Obra Social de la Caixa a través de la Convocatòria Competitiva d’Inserció Sociolaboral.

 

Més informació: Mercè Generó

ART I CULTURA PEL BENESTAR I LA PARTICIPACIÓ SOCIAL

En aquesta línia estem desenvolupant projectes de recerca-acció amb persones amb malaltia d’Alzheimer i amb malaltia mental. Tenim l’honor de treballar amb institucions de gran prestigi inter/nacional, com:

  • El Museu Thyssen Bornemisza, Madrid, Espanya.
  • El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB, Barcelona.
  • Auditori Nacional de Catalunya, Barcelona.
  • La Fundació Serralves, Porto, Portugal.
  • Winnipeg Art Gallery, Manitoba, el Canadà.
  • Museu de Belles arts, La Corunya, Espanya.

 

Més informació: Salvador Simó

PARELLES ARTÍSTIQUES

“Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental” és un projecte que es realitza des de l’any 2006 a Osonament, i que posteriorment s’han afegit diferents serveis de salut mental de Catalunya.

Consisteix en la creació i la posterior exposició d’unes obres realitzades per parelles formades per dos artistes, un dels quals està vinculat a recursos de salut mental.

El procés creatiu i personal que viuen els integrants de cada parella, a través d’una relació horitzontal, té un paper fonamental en aquest projecte, per sobre del resultat final de les obres, encara que aquestes també es valoren a través del catàleg, de les exposicions itinerants que s’organitzen, i de la seva venda final.

Més informació: www.parellesartistiques.cat

Persona de contacte: Neus Vila nvila@osonament.cat

 

PROJECTE INSERMAR

Projecte d’inserció soci-laboral de joves amb problemes d’exclusió social. Es basa en una capacitació dels joves com a mecànics d’embarcacions nàutiques i monitors de vela.

Projecte en partenariat amb la Federació Catalana de Vela i amb CARES. Sobre aquest projecte desenvolupem un recerca mixta.

 

Contacte: Salvador Simó

PROJECTE EUROPEU INTERACT

InterAct – Interdisciplinary Cooperation inPsychosocial Interventions és un projecte finançat per la Unió Europea la finalitat de la qual és la creació donar la millor atenció psicosocial a les comunitats de refugiats i migrants, des d’una cooperació interdisciplinària. El projecte té una dimensió de recerca.

Projectes en partenariat amb UVic-UCC, Karolisnla Institutet, Hogeschool Berlin, NationalUniversity of Athens, HCI Productions.

 

Contacte: Salvador Simó

PROJECTE DE MALESTAR SUBJECTIU EN HOMES ADULTS MADURS

L’objectiu general és conèixer el malestar subjectiu en homes adults madurs (etapa vital dels 50-65 anys, aprox.) que han patit un problema de salut inesperat que els comporta una pèrdua d’autonomia funcional permanent, atesos en centres d’atenció intermèdia i primària.

Està en procés de disseny amb Hospital San Andreu de Manresa (Elisabeth Hernández) i la UVic-UCC (Carme Roure i Montserrat Vall).

Contacte: Sra. Elisabeth Hernández

ESTUDI DE LES NECESSITATS DELS MENORS NO ACOMPANYATS

L’objectiu general és conèixer les necessitats de suport psicològic i formatiu dels menors no acompanyats, durant la seva estada en els centres/pisos de protecció i a la sortida dels mateixos.

Està en procés de disseny amb DGAIA (Susana Cantalejo) i la UVic-UCC (Carme Roure i Montserrat Vall).

Contacte: Dra. Carme Roure