En aquesta segona píndola, Irene Veganzones, professora de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC, Membre de la Comissió Permanent de la Càtedra d’Educació Mèdica, ens parla sobre els diferents problemes i situacions que poden generar malestar als estudiants, reflexiona sobre els principals desafiaments acadèmics i emocionals als quals s’enfronten.

Laura Coll Planas, professora i investigadora a la UVIC-UCC, ens parla sobre la soledat, un fenomen que pot afectar qualsevol persona en diferents moments de la vida. En aquesta píndola, ens parlarà de les seves causes i conseqüències, així com d’estratègies i recursos per gestionar-la i afrontar-la de manera positiva, fomentant el benestar emocional i social.

Antoni Corominas, psiquiatre i director de la Càtedra de Salut Mental de la UVIC-UCC, ens ofereix una anàlisi en profunditat sobre el mobbing, un problema cada cop més present en l’àmbit laboral. En aquesta píndola, explicarà què és el mobbing, quines són les seves fases i quines conseqüències pot tenir tant a nivell psicològic com emocional en les persones que el pateixen. A més, abordarà com identificar-lo a temps i quines estratègies es poden seguir per afrontar-lo i prevenir-lo, fomentant així un entorn laboral més saludable i respectuós.

Aquesta píndola que consta de dues parts.

 

Marcela Herrera, psicòloga de l’esport i professora de la UVic-UCC, ens ofereix en aquesta píndola una explicació detallada sobre la pràctica del mindfulness, els seus beneficis i el seu funcionament. A través d’aquesta tècnica, ens convida a descobrir com la consciència plena pot ajudar a millorar el benestar emocional, reduir l’estrès i potenciar el rendiment tant en l’àmbit esportiu com en la vida quotidiana. A més, ens explica com aplicar aquesta pràctica en el dia a dia per aconseguir una major concentració, equilibri i serenitat.

En aquesta primera píndola, Salvador Simó, director adjunt de la Càtedra de Salut Mental, ens explica amb detall en què consisteix el projecte Campus Salut Mental i Benestar, quins són els seus objectius principals i per què és fonamental en la promoció del benestar i la salut mental.
El projecte busca generar un impacte positiu tant en l’àmbit acadèmic com en la comunitat, promovent el diàleg i la col·laboració entre professionals, estudiants i persones interessades en el tema.

No us ho perdeu!

Jaume Miquel March, investigador del grup de recerca, doctor i professor a la UVIC-UCC, ens explica en aquesta píndola què és el burnout i com, juntament amb l’estrès, pot afectar el nostre dia a dia, tant a nivell acadèmic com personal. A més de definir amb claredat aquests dos conceptes, el vídeo també ofereix estratègies pràctiques i recomanacions per gestionar-los de manera efectiva, ajudant a millorar el benestar i la salut mental. Una reflexió imprescindible per entendre i afrontar aquests desafiaments.

El Dr. Jordi Giménez Salinas, metge psiquiatre, ens ofereix una anàlisi en profunditat sobre tres de les problemàtiques de salut mental més rellevants en la societat actual: la depressió, l’ansietat i el suïcidi. En aquesta píndola, explorarà les seves causes, símptomes i conseqüències, així com els diferents enfocaments terapèutics i estratègies de prevenció que poden ajudar tant a les persones afectades com al seu entorn. Aquesta reflexió és imprescindible per entendre millor aquests trastorns i trencar tabús fomentant així una societat més conscient i compromesa amb la salut mental.