Blog

Blog2025-09-19T10:43:29+00:00

Pol·linització i producció d’aliments dels ecosistemes

Un estudi publicat aquesta setmana a Nature Sustainability examina les estratègies de diferents cultures locals per protegir els pol·linitzadors i així la producció d’aliments. Els pol·linitzadors són fonamentals per al manteniment de la salut dels ecosistemes i la producció d’aliments. [...]

12 de març de 2019|Categories: Articles|Tags: , , , |

Presentació: la Sobirania Alimentària a Catalunya

El proper dimarts 5 de març es presentaran els recents informes sobre Sobirania Alimentària a Catalunya. Una bona oportunitat per a conèixer l’estat de la qüestió més recent i actualitzat sobre aquesta temàtica, així com per a debatre sobre les [...]

Jornada tècnica: El futur del sector porcí a debat

12 de febrer, de 18h a 20:30h, a l’Alberg de Castelladral (Navàs, Bages) El sector porcí convencional català duu anys obtenint bons resultats. Amb tot, força veus afirmen amb dades a la mà que estem en una situació de “bombolla [...]

Informe Arran de terra sobre la situació de l’agricultura a Catalunya

Quin és el conreu més habitual a Catalunya? Quanta gent és pagesa? Quant consumim i quant exportem? En parlem amb Esther Vivas i Ariadna Pomar, una de les autores de l'informe, que analitza la situació de l'agricultura i l'alimentació a [...]

Anuari de la Sobirania Alimentària 2017-2018

Quina és la situació de l’agricultura, l’alimentació i el món rural als Països Catalans? Comencem les presentacions de l’Anuari de la Sobirania Alimentària 2017-2018, una eina d’anàlisi crítica que recull un gran ventall de referències de notícies, informes, articles d’opinió, [...]

3 de desembre de 2018|Categories: Events, Notícies|Tags: , , , , |

Menjadors escolars ecològics o agroecologia escolar?

Jornada PATT (veure programa) Actualment a Catalunya existeix un creixent volum d’experiències de menjadors escolars ecològics, uns projectes que aposten per la millora de la nutrició infantil i per la sostenibilitat ambiental i social, sovint acompanyades d’innovadores iniciatives pedagògiques en [...]

Pol·linització i producció d’aliments dels ecosistemes

Un estudi publicat aquesta setmana a Nature Sustainability examina les estratègies de diferents cultures locals per protegir els pol·linitzadors i així la producció d’aliments. Els pol·linitzadors són fonamentals per al manteniment de la salut dels ecosistemes i la producció d’aliments. [...]

12 de març de 2019|Categories: Articles|Tags: , , , |

Presentació: la Sobirania Alimentària a Catalunya

El proper dimarts 5 de març es presentaran els recents informes sobre Sobirania Alimentària a Catalunya. Una bona oportunitat per a conèixer l’estat de la qüestió més recent i actualitzat sobre aquesta temàtica, així com per a debatre sobre les [...]

Jornada tècnica: El futur del sector porcí a debat

12 de febrer, de 18h a 20:30h, a l’Alberg de Castelladral (Navàs, Bages) El sector porcí convencional català duu anys obtenint bons resultats. Amb tot, força veus afirmen amb dades a la mà que estem en una situació de “bombolla [...]

Informe Arran de terra sobre la situació de l’agricultura a Catalunya

Quin és el conreu més habitual a Catalunya? Quanta gent és pagesa? Quant consumim i quant exportem? En parlem amb Esther Vivas i Ariadna Pomar, una de les autores de l'informe, que analitza la situació de l'agricultura i l'alimentació a [...]

Anuari de la Sobirania Alimentària 2017-2018

Quina és la situació de l’agricultura, l’alimentació i el món rural als Països Catalans? Comencem les presentacions de l’Anuari de la Sobirania Alimentària 2017-2018, una eina d’anàlisi crítica que recull un gran ventall de referències de notícies, informes, articles d’opinió, [...]

3 de desembre de 2018|Categories: Events, Notícies|Tags: , , , , |

Menjadors escolars ecològics o agroecologia escolar?

Jornada PATT (veure programa) Actualment a Catalunya existeix un creixent volum d’experiències de menjadors escolars ecològics, uns projectes que aposten per la millora de la nutrició infantil i per la sostenibilitat ambiental i social, sovint acompanyades d’innovadores iniciatives pedagògiques en [...]

Go to Top