12 de febrer, de 18h a 20:30h, a l’Alberg de Castelladral (Navàs, Bages)

El sector porcí convencional català duu anys obtenint bons resultats. Amb tot, força veus afirmen amb dades a la mà que estem en una situació de “bombolla porcina” i que aviat la producció convencional començarà a aprimar-se. En aquest context, la conversió vers granges d’engreix ecològic representa una molt bona oportunitat de negoci per la que ja estan començant a apostar alguns dels principals operadors del sector. El desenvolupament d’aquest model empresarial i productiu tindrà, a més, un impacte molt positiu pel territori i la societat tant en termes ambientals i socioeconòmics com a nivell de salut. L’objectiu d’aquesta jornada tècnica, que està dirigida a ramaders i professionals del sector, és debatre sobre el present i el futur del sector porcí català.

Insripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través d’aquest enllaç: https://goo.gl/forms/0SE36GtB2WiewB6K2

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt


Programa

17:45h Benvinguda i presentació de la jornada

Sr. Jordi Almiñana, tècnic de sobirania alimentària i energètica de l’Ajuntament de Navàs.

18.00h Dificultats i reptes del sector porcí convencional català. La producció ecològica és una oportunitat?

Sr. Lluís Vila Camps, veterinari de Llavora, especialistes en porcí ecològic.

18.45h Torn de preguntes i debat

19.15h El projecte de producció ecològica de la Cooperativa d’Artesa de Segre

Sr. Josep Soldevila, gerent de la Cooperativa d’Artesa de Segre.

19.45h Torn de preguntes i debat

20.15h Cloenda de la Jornada

Il·lm. Jaume Casals, Alcalde de Navàs

20.30h Sopar amb porc ecològic de proximitat

Organitzen

Arran de terra. Eines per la dinamització local agroecològica

Ajuntament de Navàs