Ens ajudeu amb una recerca sobre Economia Social i Solidària?
Des del Grup de Recerca Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI), la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC, i en col·laboració amb el Màster Interuniversitari en Polítiques Socials i Acció [...]
Marta Rivera assessora la CE sobre sistemes alimentaris sostenibles
La directora de la càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Marta Guadalupe Rivera, formarà part d’un grup internacional de treball que assessorarà la Comissió Europea (CE) sobre la transició cap a sistemes [...]
Marta G. Rivera organitza una jornada sobre la crisi climàtica a Catalunya
Mig centenari d’experts i investigadors de diferents àmbits de les ciències es reuniran demà dissabte a Barcelona en una jornada destinada a explicar la realitat del canvi climàtic i alertar la ciutadania davant el que consideren una emergència social que [...]
Jornada “Alimentar la ciutat”
Dijous 11 d'abril es farà la jornada "Alimentar la ciutat" a la UAB (aula P24 de psicologia). En la jornada participarà la investigadora Marina Di Masso, membre de la càtedra. El programa és el següent i podeu trobar més informació [...]
La Càtedra d’Agroecologia fa una jornada sobre la dona al món rural
Investigadores de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris han recollit les històries de vida de dones ramaderes, pastores, formatgeres i artesanes de la llana de la comarca del Pallars Sobirà. Ho han fet en el marc dels projectes AGATA i ADAPTAL, aquest darrer finançat [...]
Jornada tècnica: Viabilitat de plantació de vinya al Bages
L’escola agrària de Manresa un cop consultat el sector vitivinícola de la comarca, organitzem aquesta jornada adreçada a gestors d’explotacions agràries que es plantegin la vinya com un element de diversificació de la seva renda i temporalització de les feines [...]
Pol·linització i producció d’aliments dels ecosistemes
Un estudi publicat aquesta setmana a Nature Sustainability examina les estratègies de diferents cultures locals per protegir els pol·linitzadors i així la producció d’aliments. Els pol·linitzadors són fonamentals per al manteniment de la salut dels ecosistemes i la producció d’aliments. [...]
Presentació: la Sobirania Alimentària a Catalunya
El proper dimarts 5 de març es presentaran els recents informes sobre Sobirania Alimentària a Catalunya. Una bona oportunitat per a conèixer l’estat de la qüestió més recent i actualitzat sobre aquesta temàtica, així com per a debatre sobre les [...]