MACO, el repositori per a monografies culturals i científiques en obert

with No hi ha comentaris

El repositori Monografies Acadèmiques en Obert (MACO) s’ha posat en funcionament sota la imatge de CORA (Catalan Open Research Area) per donar visibilitat a la recerca publicada a Catalunya per institucions públiques i privades d’ensenyament, recerca i divulgació, en forma de monografies culturals i científiques. MACO s’ha obert en una primera fase inicial amb 2 participants, el Patronat d’Estudis Osonencs i la Universitat Rovira i Virgili, i 26 documents consultables (20 monografies i 6 capítols).

La previsió és que MACO compti d’aquí poc amb un comitè editorial que avaluï l’adequació de les peticions rebudes per a la incorporació de noves monografies i estableixi les línies estratègiques del repositori. Això farà que el repositori creixi en el futur amb noves institucions i monografies disponibles per a la seva consulta.

MACO és una plataforma desenvolupada pel CSUC amb el programa de codi lliure DSpace, i proporciona una infraestructura similar a la dels repositoris de prestacions avançades (RPA) perquè les institucions editores puguin publicar en digital i en obert. MACO és present a OpenAIRE, fet que amplia la difusió i visibilitat de les monografies i capítols a través d’aquesta infraestructura tecnològica d’àmbit internacional.

El desenvolupament de MACO s’ha fet amb finançament obtingut del Pla de Recuperació Next Generation EU, a través del fons REACT-EU adjudicat al projecte “Serveis per incrementar la competitivitat del sistema de coneixement de Catalunya“, que preveia una actuació per a millorar els serveis de dades per a la recerca.

Logotip dels fons europeus React-U     

Font: CSUC, 08/04/2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *