La UNESCO presenta l’Open Science Toolkit per impulsar la ciència oberta

with No hi ha comentaris

Miquel Codina, cap de la Biblioteca Rector Gabriel Ferraté de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha compartit les seves reflexions sobre el recent llançament de l’Open Science Toolkit de la UNESCO a una ressenya al Blok de BiD.

L’Open Science Toolkit és un portal web que reuneix fins a dotze documents sintètics en quatre idiomes i es presenta com una valuosa eina per a aconseguir els objectius de l’organització en àmbits com l’educació, la cultura, la ciència i la comunicació.

Codina assenyala que aquest recurs s’erigeix en un instrument essencial per a la implementació de la “Recomanació de la UNESCO sobre la ciència oberta“, aprovada a la Conferència General de 2021 per 193 països, per a l’impuls de la ciència oberta a escala global.

Des d’una perspectiva bibliotecària, Codina apunta que “Toolkit” arriba per a convertir-se en una guia essencial per a la creació i gestió de sistemes de ciència oberta, reflectint l’ambició de la UNESCO en aquest camp. Codina afirma que en un entorn en constant transformació, aquesta eina pot ser de gran valor per al personal bibliotecari, permetent-los assessorar i intervenir en la realització de pràctiques vinculades a la ciència oberta i ajudant-los a concretar accions en les seves pròpies biblioteques.

Per a conèixer més detalls et convidem a consultar la ressenya completa al Blok de BiD.

Font: CSUC, 18/12/2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *