Pinzellades de l’Open Science Fair: un pas cap a la reforma de l’avaluació científica

with No hi ha comentaris

Candela Ollé, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), ha compartit la seva visió de la 4a edició de l’Open Science Fair, celebrada a Madrid del 25 al 27 de setembre, en una ressenya recent al Blok de BiD. L’esdeveniment, que va tenir lloc al Museu Reina Sofia i a l’Ateneu de Madrid, es va dur a terme amb l’objectiu de “Reimaginar la ciència oberta per a les pròximes generacions, avançar i reformar l’avaluació de la recerca i la ciència oberta; connexions, barreres i camins per a avançar”.

Les tres jornades de l’esdeveniment, marcades per intervencions simultànies en diversos auditoris, van oferir a més de 400 participants una plataforma per a compartir projectes, resultats i experiències. Organitzat per OpenAire, amb la col·laboració de la FECYT, el Ministeri de Ciència i Innovació i sota la presidència espanyola de la Unió Europea, l’esdeveniment es va erigir en un punt de trobada essencial per a reflexionar sobre el futur a curt i mitjà termini del moviment de ciència oberta i abordar els reptes pendents.

Ollé destaca que malgrat la complexitat de triar entre les nombroses sessions simultànies, el lloc web de l’esdeveniment va proporcionar informació valuosa sobre els plantejaments i resums enviats prèviament pels ponents, facilitant la presa de decisions per a les persones assistents interessades a explorar les últimes tendències en ciència oberta.

Candela Ollé posa l’accent en la importància d’aquest esdeveniment com a catalitzador per a la transformació i la reforma en l’avaluació de la recerca, reflectint la necessitat d’adaptar-se a les demandes d’un entorn científic en constant evolució.

Per a conèixer més detalls et convidem a consultar la ressenya completa en el Blok de BiD!

Font: CSUC, 27/11/2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *