L’experiència del CSUC en ciència oberta, a les jornades ABES de Montpeller

with No hi ha comentaris

Lluís Anglada, director de Ciència Oberta al CSUC, ha participat el 23 i 24 de maig a les jornades ABES que organitza l’Agència Bibliogràfica per a l’Educació Superior, un organisme públic francès que actua d’intermediari entre les biblioteques universitàries i de recerca franceses. La seva missió principal és la producció col·laborativa de metadades bibliogràfiques i el desenvolupament de documentació digital, especialment en la nova era digital.

Els últims anys, l’ABES ha viscut un procés d’establiment en què ha apostat clarament pel creixement de l’accés obert a la informació científica i les dades de recerca, així com s’ha recolzat en transformacions positives estretament vinculades al desenvolupament web de dades, la mineria de textos i la intel·ligència artificial. En el marc de tots aquests canvis, l’edició de les jornades ABES d’enguany ha posat el focus en les transformacions d’estructures semblants a l’ABES per donar resposta a les necessitats documentals canviants.

És per això que Lluís Anglada, com a representant del CSUC, ha estat l’invitat en una taula rodona en què juntament amb altres experts de Suïssa (RERO+) i Noruega (Sikt), ha compartit l’experiència catalana de desenvolupar serveis cooperatius: com establir les seves missions i abast, com detectar necessitats, com s’estableix la comunicació i com és la seva governança.

Les jornades ABES s’han celebrat al Palau de Congressos de Montpeller (França), on té la seu l’entitat, i també s’han pogut seguir en directe a través d’internet (Vimeo).

Font: CSUC, 29/05/2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *