El Pla d’acció per a les revistes diamant, ara disponible en diferents llengües!

with No hi ha comentaris

El març de 2022 es va fer públic el Pla d’acció per a l’accés obert de la ruta diamant, que proposa un conjunt d’accions per desenvolupar i expandir la sostenibilitat de la publicació en accés obert.

La ruta diamant encarna el concepte de biodiversitat, i vol respectar la diversitat cultural, multilingüe i de disciplines que hi ha al sector. Per emfatitzar precisament això, el Pla ara també està disponible en alemany, castellà, francès, italià, neerlandès, portuguès i turc, una llista que pot continuar creixent amb noves traduccions. Al Pla s’hi han adherit 146 organitzacions, entre les quals hi ha el CSUC.

S’estima que al món hi ha entre 17.000 i 29.000 revistes que utilitzen el model diamant, unes xifres que representen entre el 8% i el 9% de la producció científica mundial i el 45% de les publicacions en accés obert.

El Pla d’acció se centra en quatre elements clau: l’eficiència, els estàndards de qualitat, la creació de capacitats i la sostenibilitat; així com també aborda el desenvolupament de recursos comuns per a tot l’ecosistema d’accés obert diamant.

Font: CSUC, 02/05/2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *