DANS publica una guia per millorar la reutilització de dades qualitatives

with No hi ha comentaris

Recentment, DANS (Data Archiving and Networked Services), el centre nacional neerlandès d’expertesa i repositori de dades de recerca, ha publicat la guia Making Qualitative Data Reusable – A short guidebook for researchers and data stewards working with qualitative data. L’objectiu d’aquesta guia és el de donar una visió general dels reptes associats a fer que les dades qualitatives siguin reutilitzables, així com proporcionar orientació sobre com es pot millorar i abordar la reutilització de les dades en totes les etapes del cicle de vida de les dades de recerca.

Aquesta guia està adreçada a investigadors i curadors/gestors de dades de recerca i inclou un “arbre de decisions” perquè aquests el puguin utilitzar per avaluar totes les opcions, de manera que es pugui maximitzar el potencial de reutilització de les dades qualitatives d’acord amb el tipus de projecte que es desenvolupa.

La guia també inclou eines existents que es poden utilitzar per processar dades qualitatives, així com exemples de datasets disponibles per la seva reutilització i pràctiques alternatives de reutilització, especialment dissenyades per a dades sensibles.

Referències:

Verburg, Maaike, Braukmann, Ricarda, & Mahabier, Widia. (2023). Making Qualitative Data Reusable – A Short Guidebook For Researchers And Data Stewards Working With Qualitative Data (Version 1). Zenodo. https://doi.org/10.5281/zenodo.7777519

Verburg, Maaike, Braukmann, Ricarda, & Mahabier, Widia. (2023). Decision Tree – Making Qualitative Data Reusable (Version 1). Zenodo. https://doi.org/10.5281/zenodo.7777549

Font: CSUC, 29/05/2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *