El Repositori de Dades de Recerca actualitza la versió del seu programari, Dataverse

with No hi ha comentaris

El CORA.Repositori de Dades de Recerca, basat en Dataverse, s’ha actualitzat el passat octubre de la versió 5.5 a la 5.11.1.

Entre les diferents funcionalitats que s’han incorporat, destaquen les següents:

  • Embargament: ja es poden embargar els fitxers i, aquests, s’obriran automàticament en la data establerta. Aquesta data d’embargament pot ser diferent per a cada fitxer dins d’un mateix dataset.
  • Llicències: ja no és necessari afegir les llicències Creative Commons manualment en HTML, ja que es disposa d’un desplegable que permet escollir la més adequada. La resta de llicències es poden seguir informant manualment seleccionant “Custom Dataset Terms”. A més, la llicència també apareix destacada en les metadades preliminars d’un dataset.
  • Identificadors enllaçables: els identificadors d’autor, com l’ORCID, que fins ara eren de text pla, ara passen a ser enllaçables. En un clic et porta a la pàgina de l’organisme.
  • Vocabulari controlat a la metadada “Kind of Data”: Per tal de normalitzar i facilitar la tasca d’afegir la metadada obligatòria “Kind of Data”, s’ha creat un vocabulari controlat amb diferents conceptes per identificar què s’inclou en els datasets.

Font: CSUC, 28/11/2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *