El CSUC participa en el projecte de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya

with No hi ha comentaris

El CSUC ha finalitzat aquest setembre la incorporació de tots els seus conjunts de dades en l’inventari de dades, un registre dels conjunts de dades públiques de la Generalitat de Catalunya i ens associats.

L’estratègia de dades obertes de la Generalitat de Catalunya i l’adhesió a la Carta Internacional de Dades Obertes, aprovada per l’acord de govern GOV/154/2018, va encarregar a la Direcció General de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració, l’elaboració d’un inventari únic de bases de dades com a registre ordenat i descriptiu de tots i cadascun dels fitxers de dades disponibles a l’Administració de la Generalitat de Catalunya i a les entitats del seu sector públic.

Aquest inventari permet tenir una visió transversal de les bases de dades existents, promoure un llenguatge únic a la Generalitat i el seu Sector Públic, identificar les dades susceptibles de ser obertes i possibles casos d’ús i relacions entre els conjunts de dades. Aquest projecte forma part de la transformació de la Generalitat cap a una organització basada en dades.

Una vegada integrats els conjunts de dades a l’inventari, cada organisme pot determinar quins conjunts de dades poden estar en obert i incloure’ls al Catàleg de Dades Obertes.

En la primera fase de l’inventari, tancada el passat mes de gener, hi han participat tots els Departaments de la Generalitat i s’ha recollit un total de 2.886 conjunts, gràcies a la col·laboració de més de 850 persones.

En la segona fase, que s’ha iniciat al febrer, s’estan incorporant els conjunts de dades de les entitats del sector públic adscrites a cada departament, com ara el CSUC, que ha finalitzat aquest setembre la incorporació de tots els seus conjunts de dades a l’inventari.

De 24 conjunts de dades que ha aportat el CSUC, inicialment només els del PRC són dades obertes i es poden consultar al Catàleg de Dades Obertes des del setembre de l’any passat.

Els resultats obtinguts en aquest projecte han estat molt positius, ja que dels 24 conjunts de dades que s’han inventariat, 18 han estat considerats d’alt interès per a la ciutadania i que disposen d’una alta qualitat.

Font: CSUC, 19/09/2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *