El CSUC i la ciència oberta a Catalunya, a l’#OpenDataDay

with No hi ha comentaris

La Generalitat de Catalunya s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional de les Dades Obertes, #OpenDataDay, amb diverses activitats proposades a través de la Secretaria de Govern Obert.

Una d’aquestes activitats ha tingut lloc el 7 de març sota el títol “Ciència oberta i ciència ciutadana“, que ha comptat amb la participació del CSUC.

La jornada ha estat dedicada a apropar l’ús de les dades obertes en el món de la recerca i ha comptat amb una vuitantena d’espectadors que l’han pogut seguir en directe a través de YouTube.

L’obertura ha anat a càrrec de la secretària de Govern Obert, Mercè Crosas, i s’ha iniciat amb la ponència “Ciència Oberta a Catalunya”, de Joan Gómez Pallarès, director general de Recerca.

A continuació, Montse Soler, directora general del CSUC, i Lluís Anglada, director de l’Àrea de Ciència Oberta han presentat “El CSUC i la ciència oberta a Catalunya”. La conferència ha tractat sobre la CORA (Catalan Open Research Area) i els serveis i projectes de ciència oberta que impulsa el CSUC.

Dins la jornada també ha intervingut Eloy Rodrigues, membre de l’Executive Board de OpenAIRE, que ha parlat sobre “OpenAire. Ciència oberta a Europa” i Javi Creus, fundador Ideas For Change, amb la seva ponència “Ciència Ciutadana. Presentació del mapatge de casos a Catalunya”.

“Les experiències de ISGlobal en ciència ciutadana” ha estat la següent intervenció, a càrrec de Glòria Carrasco, tècnica de recerca d’IS Global, seguida de “El cas de Salus.coop i les noves institucions de dades”, de Joan Guanyabens, fundador de SalusCoop.

Albert Cañigueral, director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració a la Generalitat de Catalunya, ha estat l’encarregat de clausurar la jornada.

Podeu recuperar el vídeo de la retransmissió a YouTube:

 

 

Font: CSUC, 14/03/2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *