DIXIT Vic acull una conferència sobre la diversitat religiosa a Catalunya

with No hi ha comentaris
Loading Map....

Data/Hora
Date(s) - 24/11/2016
17:30 - 19:30

Localització
DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials

Categories


mapa_religions_catalunya2El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. L’increment que ha experimentat la diversitat religiosa, s’ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte.

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials oferirà tres edicions de la conferència “La diversitat religiosa a Catalunya”, on es presentarà el Mapa religiós Català amb les 13 confessions religioses presents al nostre país. L’objectiu és difondre com impacta aquest fet en la gestió pública d’aquesta diversitat i en la cohesió social i la convivència a Catalunya.

La xerrada anirà a càrrec de Jaume de Marcos Andreu, que és llicenciat en filologia anglogermànica i Màster en Història de les Religions per la Universitat Autònoma de Barcelona, també és membre i col·laborador habitual de la Societat Espanyola de Ciències de les Religions. Actualment forma part de l’equip directiu de la Iniciativa de les Religions Unides (URI) a Europa i des de l’any 2006 és membre de la Junta Directiva de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (exercint el càrrec de President entre 2010 i 2016).

Explicarà com la diversitat religiosa, malgrat la seva complexitat, forma part del patrimoni social i cultural del nostre país. Durant la xerrada també es detallarà el marc legal en què s’inscriuen els criteris fonamentals de cogestió d’aquesta diversitat.

Data i lloc: 24 de novembre de 2016 a les 17.30 h. a DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials. Carrer Miquel Martí i Pol, 1. 08500. Vic

Inscripció: Per assistir a la conferència de Vic, cal emplenar el següent formulari.

Organitza: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *