A partir d’aquest mes, iniciem una nova secció per conèixer millor les històries i experiències de les persones que formen part de la nostra comunitat de voluntaris. Cada mes, presentarem un voluntari/a, compartint la seva trajectòria.
🔍 A través d’una petita entrevista, descobrirem de manera propera i distesa com viu el voluntariat, les seves anècdotes i el que més li aporta aquesta tasca.
👉 Estigueu atents a les nostres publicacions per conèixer al nostre Voluntari/a del mes i inspireu-vos per sumar-vos a fer-ne!
💬 Avui us presentem a la Mireia Parés, estudiant de la FCTE i voluntària de la Gambeta
💌 Gràcies Mireia per compartir la teva experiència amb nosaltres!
Mireia Parés Pérez – Estudiant del Grau de Multimèdia, Aplicacions i Videojocs (Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries)
El meu voluntariat consisteix en fer entrenaments de futbol d’un equip de nens, entre els quals n’hi ha de l’ONG Gambeta. Aquesta organització treballa amb infants que tenen dificultats familiars o altres problemes a casa. Molts d’aquests nens no tenen l’oportunitat de jugar a futbol per les seves circumstàncies, així que Gambeta els ofereix aquesta oportunitat.
El meu horari comença a les 5 de la tarda, quan arribo a l’OAR. Els nens comencen a arribar a les 5:30 i a les 5:45 sortim cap al camp per fer l’entrenament fins a les 6:45. Després de l’entrenament, anem al vestidor, on els nens es dutxen i es canvien. A més, després de l’entrenament, van a una aula on fan classes de repàs amb altres voluntaris per ajudar-los amb els deures.
Els divendres, en lloc de l’entrenament habitual, fem una lligueta contra altres nens de l’escoleta. Els partits són de 6 a 7 del vespre, però també tenim temps per escalfar abans de començar.”
- Amb quina persona famosa t’agradaria compartir una jornada de voluntariat?
En Yaya Touré és una persona amb qui em sento identificada amb la seva manera de ser i compartim molts valors, per aquest motiu compartiria una jornada de voluntariat. A part d’en Yaya Touré, que formaria més part de l’àmbit futbolístic, penso que Txarango ha fet un molt bon treball en aquest àmbit dels voluntariats, per això amb ells també m’agradaria compartir-hi una jornada.
- Quin és el teu superpoder com a voluntària?
El meu superpoder com a voluntària seria la capacitat d’escoltar i connectar amb les persones. Crec que escoltar de veritat, amb empatia i sense jutjar, és clau per entendre les necessitats reals de les persones i poder ajudar d’una manera significativa. Això em permet adaptar millor, crear vincles amb els nens i aportar el meu granet de sorra amb respecte i comprensió.
- Si poguessis fer voluntariat a qualsevol part del món, on aniries i per què?
Aniria a fer un voluntariat per exemple a Kènia, perquè crec que seria una experiència que em canviaria molt a nivell personal. Allà podria veure la vida des d’un altre punt de vista, sentir-me més agraïda i empàtica, i ajudar en projectes que puguin millorar la vida de comunitats que ho necessitin.
- Si haguessis de descriure la teva experiència de voluntariat amb una cançó, quina seria?
Obriu les portes – Txarango