Sous les violons, la plage! Instal·lació interactiva del 13 al 27 de novembre

Adoberia Ca l’Alier. Carrer Sant Francesc, 4. Vic
Horaris: de dimecres a dissabte, de les 16 a les 19 h
Inauguració: dissabte 13 de novembre, a les 19 h

Caldrà arrasar el quartet de corda, a pedrades.

Cada impacte sobre els violins, la viola o el violoncel és detectat per sensors i processat per un software que treballa amb algoritmes aleatoris, de manera que la veu de l’instrument encertat es modifica a l’atzar, ja sigui en harmonia, ritme o timbre, i per tant, amb cada encert ens allunyem una mica més de l’obra original.

A cada atemptat contra l’instrument, correspon una agressió contra la forma musical: veure la destrucció dels instruments i escoltar la descomposició del quartet de Haydn esperant que, en algun moment, l’atzar i la destrucció col·lectiva facin sorgir alguna platja.

Un dels eslògans més coneguts del maig del 1968 a París, va ser “Sous les pavés, la plage!” (Sota les llambordes, la platja!). La frase feia al·lusió a la sorra que va aparèixer sota les llambordes del paviment quan els estudiants van muntar les barricades als carrers. La platja, espai de llibertat, tou i sense forma concreta, contraposada a la traça rectilínia dels carrers i el trànsit de direcció regulada. Tot i que finalment, ni la platja ni l’impossible van aparèixer, en aquells dies es van llançar llambordes contra totes les institucions, normes i jerarquies, amb la convicció de que la força col·lectiva podria destruir l’ordre establert.

La instal·lació vol jugar amb aquest sentit positiu de la destrucció i la seva capacitat de provocar esperança, tot i la incertesa del resultat final. La destrucció com a forma de progrés i creació col·lectiva.

A partir d’aquesta instal·lació es farà una exposició a càrrec de cabosanroque. Laia Torrents Carulla i Roger Aixut Sampietro, del 10 desembre de 2021 al 9 de gener de 2022 a la Sala d’exposicions del Casino de Vic*.

*Horaris: de dilluns a diumenge, de 17.30 a 20.30 h
Inauguració: divendres 10 de desembre a les 19 h

Coorganitza: Ateneu de Vic i ACVIC

Col·laboren: Fundació Lluís Coromina, Construcciones Ferrer i Institució Puig Porret