Els hereus de Quim Capdevila formalitzaran durant aquest mes de maig la donació d’un conjunt d’obres al fons d’art de la UVic-UCC, que permetran enriquir el patrimoni cultural de la institució amb l’art com a valor per a la cultura i l’educació. Les quaranta-vuit obres cedides pel fill i els nets de la família Capdevila, que actualment es poden veure a l’exposició “Col·lecció Quim Capdevila d’art contemporani”, a la Sala Gòtica de Casa de Convalescència, pertanyen a artistes com Antoni Tàpies, Josep Guinovart, Andreu Alfaro, Maria Girona i Josep Vernis, entre altres, tots ells testimonials de les circumstàncies laborals, personals i socials de Capdevila. A més, també es podran veure dues escultures que va crear ell mateix en un taller al molí de Pals.

El conjunt d’obres cedides s’exposa a la Sala Gòtica del 7 de maig al 31 de juliol amb l’objectiu de retre homenatge a la faceta col·leccionista del reconegut pastisser, mestre xocolater i activista polític vigatà, fruit de la seva activitat com a col·leccionista en l’àmbit de les arts plàstiques contemporànies, basada en la passió, la dedicació i la reivindicació de la seva contemporaneïtat.

La inauguració de l’exposició “Col·lecció Quim Capdevila d’art contemporani” va tenir lloc aquest dimecres, 7 de maig, amb l’assistència de Josep Eladi Baños, rector de la UVic-UCC; Ana Palomo, comissària de l’exposició i vicedegana de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC; Jordi Baiget, director general de la Fundació Universitària Balmes, i altres autoritats acadèmiques, així com de Raül Capdevila, fill de Quim Capdevila. La donació d’aquesta col·lecció a la Universitat s’alinea, en paraules de Josep Eladi Baños, amb “el desig de la UVic-UCC de dotar-se d’un fons d’art que sigui una mostra d’expressió artística del nostre territori”.

L’exposició “vol ser una oportunitat per reflexionar sobre l’art i el compromís que l’activitat artística pot adquirir amb la societat de les diferents èpoques, amb el temps i l’esperit que l’envolta”, va afirmar Ana Palomo. Segons la seva comissària, d’aquesta manera “la col·lecció es converteix en un patrimoni viu i, alhora, en un llegat durador per a les futures generacions d’estudiants, personal de la universitat i amants de l’art”.

L’exposició, l’organitza l’UHub. Servei a la Comunitat Universitària, a través de l’Oficina de Gestió Cultural de la UVic-UCC.