La pandèmia de la covid-19 no és un episodi circumstancial sinó una experiència històrica perquè ha modelat nous costums, noves maneres de viure i de relacionar-se. Tots aquests canvis provocats, o simplement accelerats, per l’aparició del coronavirus obren un ventall molt ampli de qüestions de naturalesa ètica, tant en l’àmbit sanitari com en la societat en general: La telemedicina és un bon model d’atenció sanitària? Es pot exigir un certificat digital de vacunació per viatjar, entrar a teatres o discoteques? Com protegir el dret a la salut i el dret a la privacitat alhora? El bé comú justifica la pèrdua de la llibertat individual? Unes reflexions que van més enllà de la salut i que ens interpel·len.

Aquest debat, Perspectives ètiques a l’entorn de la COVID-19, forma part del cicle “Converses a l’Ateneu de Vic: humanisme, ciència i societat”.

Amb la col·laboració de la Càtedra de Bioètica Víctor Grífols de la UVic-UCC i el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS).

A càrrec de:

Joan Manel del Pozo. Doctor en Filosofia i professor emèrit de la Universitat de Girona. Va ser conseller d’Educació i Universitats en el darrer govern de Pasqual Maragall. Ha publicat nombrosos llibres i articles d’assaig. Actualment també és síndic de la UdG, i manté una intensa activitat com a conferenciant sobre temes d’educació, filosofia, ètica i política.

Ester Busquets. Doctora en Filosofia i Diplomada en Infermeria. Professora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC. Coordinadora de la Càtedra de Bioètica Fundació Grifols UVic-UCC. La seva recerca se centra en l’àmbit de la bioètica i l’ètica del tenir cura. És autora del llibre Ética del cuidado en ciencias de la salud.

Condueix la conversa, Núria Jar. Periodista especialitzada en ciència i salut. Habitualment col·labora amb El Matí de Catalunya Ràdio, Agència Sinc, Muy Interesante i Revista 5W. A més, coordina el taller de ràdio del màster de Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la Universitat Pompeu Fabra. El seu últim projecte personal de llarg recorregut és l’audiosèrie podcast “Las científicas del coronavirus”, finançada amb una beca de la National Geographic.

Més informació:

Activitat amb aforament limitat, cal realitzar inscripció prèvia a info@ateneudevic.cat.

També es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Ateneu de Vic.