L’artista internacional Joan Fontcuberta, el Festival Cruïlla i Òmnium Cultural impulsen una obra artística -fotomosaïc gegant- vinculat a la situació derivada la Covid-19. Concretament, es vol fer un homenatge a la solidaritat col·lectiva que ha emergit fruit d’aquesta crisi social i sanitària. Una solidaritat que ens ha permès demostrar que amb la força de tothom ens podem tornar a aixecar. Que cada gest és indispensable i que la força d’un país és la seva gent.

En aquest sentit, demanem a la societat que envïi fotos d’aquests dies de confinamenton es mostri aquesta “solidaritat col·lectiva”. Des de professionals de diversos sectors que han estat ajudant fins a petites accions individuals fetes des des de casa que ens han
permès demostrar que tots som una peça fonamental per a teixir aquesta gran xarxa de solidaritat. Amb les fotografies que s’obtinguin, es construirà el fotomosaic més gran del món i s’inaugurarà en en el marc del Festival Cruïlla 2021.

Crida per aconseguir 100.000 fotografies

Com han de ser les imatges?
● Contingut: Han de ser representatives de diversos moments viscuts dins de les cases durant el confinament: nens jugant, estudiant, pintant, famílies fent activitats conjuntes, adults treballant, etc. O també de l’exterior, per a tots aquells que amb el seu esforç, han fet possible que el país  seguís endavant (personal sanitari, personal d’infermeria, periodistes, caixers, transportistes, etc. )

Què has fet durant el confinament?
Les fotografies han de buscar la part positiva
● Format: les fotografies poden ser tant en format horitzontal com vertical
● On les han d’enviar?
– A través del web www.miradesdesdelconfinament.cat es podran penjar tant imatges individuals com un .zip
– I es posa a disposició una adreça de correu electrònic en cas que es vulgui mirades@omnium.cat.

 

L’exemple, “El món neix a cada petó” 

El fotomosaic que es proposa es farà amb una tècnica que l’autor ja coneix. A Barcelona es pot veure una obra del mateix Joan Fontcuberta similar a la que es pretèn dur a terme, és el ‘Món neix a cada petó’. Està compost per 4.000 rajoles d’imatges, 80 columnes de rajoles i 50 files, que sumen 30,4 metres quadrats -3,8 metres d’alt i 8 de llarg- de fotografies proporcionades per la ciutadania, que van ser escollides segons el seu color i la seva densitat.