H5P és una eina que ens permet crear continguts interactius que podem incloure en les aules Moodle (per més informació podeu consultar l’entrada a aquest blog H5P. Recursos interactius a Moodle).
Una vegada tenim creat un contingut H5P, podem crear a l’aula Moodle una activitat H5P, que té unes característiques determinades.
Paràmetres generals
En l’apartat de Paràmetres generals hem de posar un nom a l’activitat (1) i, si volem, una descripció (2) que es pot mostrar en la pàgina inicial de l’aula (3).
Per triar el contingut H5P de l’activitat, cliquem la icona de fitxer (4) i se’ns obre el selector de fitxers, on hem de seleccionar/carregar el contingut H5P. Si el tenim en el banc de continguts de l’aula, el veurem en clicar el botó de Banc de continguts. També podem anar-lo a buscar en alguna altra aula.
Quan hem seleccionat el contingut, podem triar entre aquestes dues opcions:
- Fes una còpia del fitxer: el contingut H5P queda desvinculat del que hi ha al banc de continguts.
- Crear un àlies o accés directe al fitxer: es fa un enllaç al contingut H5P del banc, de manera que si el modifiquem en el banc, també quedarà modificat en l’activitat que estem editant.
En la següent imatge podem veure marcat en groc que, en aquest cas, hem triat l’opció Crear un àlies o accés directe al fitxer.
Si no tenim el contingut H5P creat, des de la configuració de l’activitat podem accedir al banc de contingut (que s’obrirà en una finestra nova) per fer-lo.
Opcions d’H5P
En l’apartat d’Opcions d¡H5P tenim la possibilitat de marcar-ne tres:
- Permet les baixades: qui estigui visualitzant l’H5P podrà descarregar-ne una còpia d’aquest contingut (i la podria reutilitzar).
- Botó d’incrustació: permetrà obtenir un enllaç per incloure aquesta activitat en un altre entorn que permeti H5P.
- Botó de copyright: mostrarà l’autor del contingut H5P.
Qualificació
En l’apartat Qualificació podem:
- Qualificació: triar el tipus de qualificació de l’activitat H5P.
- Categoria de qualificació: determinar a quina categoria de qualificació pertany dins del qualificador.
- Qualificació per aprovar: quina és la nota obtinguda que marcarà (en el qualificador) que l’activitat està aprovada (si normalment no ho fas servir, no és necessari).
Alerta! No tots els continguts H5P registren qualificació. Si fem una activitat H5P i hi vinculem un contingut que no qualifica, tindrem un element de qualificació automàtic al llibre de qualificacions que pot fer distorsional la nota final dels alumens. Si no volem que es generi, hem de seleccionar que el Tipus de qualificació és Cap.
Opcions dels intents
Les Opcions dels intents són:
- Habilita el seguiment de l’intent: si està seleccionat com a Sí, podrem veure cada un dels intents fets pels estudiants.
- Mètode de qualificació: determina la nota que anirà al qualificador (mitjana, més alta, primera o última, no calculis).
- Revisa els intents: permet configurar si volem que els estudiants puguin revisar els seus intents o no.
Si l’opció d’Habilita el seguiment de l’intent està activada, el professor pot veure els intents.
Si està activa l’opció Els participants poden revisar els seus propis intents, l’estudiant pot veure els seus intents.
Tant per l’estudiantat com pel professorat, si poden veure els intents, es fa una vegada es torni a entrar a l’activitat.
L’estudiantat ho veu de la següent manera:
El professorat veu el seguiment de l’estudiantat d’aquesta altra manera (que és molt semblant):
Es pot filtrar per estudiants, si es vol.
Alerta! No tots els continguts H5P registren seguiment. Per tant, si fem una activitat H5P i hi vinculem un contingut que no permet el seguiment, no podrem tenir l’informe de com hi ha interactuat l’estudiantat.
Compleció de l’activitat
Com en totes les activitats de Moodle, podem configurar que es consideri l’activitat com a completada si es compleixen certes condicions (1).
En el cas d’H5P, es pot configurar que es visualitzi l’activitat (2), que quedaria com a completada només que l’estudiantat entri en l’activitat.
Si seleccionem que la compleció depèn de que l’estudiantat rebi una nota (3), hem de tenir en compte que alguns continguts H5P no registren nota, pel que l’activitat no es completarà mai.
Per saber com visualitzar la compleció dels estudiants, consulta l’entrada d’aquest blog que va fer en Pere Quer: El seguiment de compleció d’activitats a Moodle.
Per saber-ne més
Podem consultar la pàgina de moodle.org sobre l’Activitat H5P.
També suggerim altres publicacions relacionades amb H5P llistades a la pàgina del nostre wiki de Recursos docents.
Si voleu saber quines continguts H5P que incorporem a una Activitat H5P de Moodle registren nota i/o permeten accedir al seguiment i l’informe de l’estudiantat, feu-nos una consulta a la UDUTE.