Memory Game és un contingut H5P és un joc de memòria de trobar les parelles destapant-les de dos en dos.
Per donar d’alta un contingut H5P, suggerim que ho facis des del Banc de contingut de l’aula on voldràs fer servir aquest contingut (si et cal, després tindràs diferents maneres de reutilitzar-la en altres aules Moodle).
Crear el contingut
Clica l’opció Banc de contingut de la part esquerra de l’aula Moodle.
Dins de Banc de contingut, clica el botó Afegeix i tria el tipus de contingut H5P que vols configurar.
Aquest contingut H5P es configura tot en una pàgina. Cal que posis el nom de l’activitat (1) i cliquis el botó Afegeix (2) per carregar la primera imatge. Pots escriure un text que serà llegit per eines de text a veu per a usuaris amb deficiència audiovisual (3). Pots afegir una pista d’àudio (4) i afegir una altra imatge per a que les parelles no siguin coincidents (5). Si afegeixes aquesta segona imatge, pots escriure un altre text per a usuaris amb deficiència audiovisual (6) i una pista d’àudio per aquesta segona imatge (7).
Per defecte hi ha espai per carregar dues parells d’imatge (8). Si en vols afegir més, clica el botó Afegeix carta (9).
En les Opcions de comportament pots definir si les cartes es distribueixen en la millor forma en quadrat (1) o si vols que no es carreguin totes les cartes i se’n seleccioni un nombre de parelles aleatòriament (2). Pots deixar a tornar a provar el joc quan s’hagi finalitzat (3).
En l’apartat d’Aspecte visual pots definir el color del tema (2) i personalitzar el revers de les cartes (2) pujant una imatge pròpia.
Per acabar amb la configuració del contingut H5P, clica el botó Desa (3).
Exemple
Per saber-ne més
Podem consultar una pàgina d’exemples de Memory Game a https://h5p.org/memory-game i un tutorial (en anglès) a https://h5p.org/documentation/content-author-guide/tutorials-for-authors/memory-game.
També suggerim altres publicacions relacionades amb H5P llistades a la pàgina del nostre wiki de Recursos docents.