Exploració de la Naturalesa a les Margues de Gurb amb els Alumnes de CFGS d’Educació Infantil

Fa uns dies, els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil van gaudir d’una experiència única a les Margues de Gurb. Aquesta sortida va oferir una oportunitat d’or per connectar amb la natura i conèixer de prop la riquesa de l’entorn natural d’aquesta zona de la comarca.

Els alumnes van poder experimentar de primera mà la bellesa de les estacions a través de l’observació directa del paisatge. Tot i ser un entorn habitual per a molts, l’enfocament en la percepció estacional els va permetre apreciar els colors, les textures i els canvis en la flora i la fauna propis de l’època. Aquesta activitat no només els va ajudar a comprendre millor els processos naturals, sinó que va ser una inspiració per pensar en maneres de transmetre aquest respecte per la natura als infants amb qui treballaran en el futur. A més, l’exploració es farà cada estació, amb l’objectiu d’analitzar les diferents sensacions que es genera a cadascuna durant l’any.

L’excursió es va enriquir amb una sessió dedicada a l’estudi dels fòssils locals. Les Margues de Gurb són conegudes per la seva geologia i la presència de fòssils que ens remunten a antigues formes de vida. Els estudiants van explorar aquestes restes prehistòriques amb entusiasme, aprenent sobre la importància de la conservació del patrimoni natural i adquirint coneixements que poden aplicar en activitats pedagògiques amb els infants.

Aquesta sortida formativa ha estat una experiència enriquidora, que ha permès als futurs professionals de l’educació infantil viure de prop l’aprenentatge en un entorn natural i reflexionar sobre la importància d’incorporar aquestes vivències en la seva futura pràctica educativa.