El passat dijous 13 de febrer, l’alumnat de primer de MiP va tenir l’oportunitat de participar en el taller antiracisme “Només d’Anada”, organitzat per l’Ajuntament de Granollers. Aquesta activitat, que forma part del mòdul M1010 d’Investigació Comercial, va comptar amb la presència d’Adriana Boho, autora del llibre “Ponte en mi piel”, qui va oferir una xerrada inicial sobre el racisme i la seva experiència personal.

Després de la conferència, es van organitzar diverses taules rodones en les quals van participar alumnes de 4t d’ESO de diferents instituts de Granollers. En aquest espai de diàleg, cada alumne de MiP va exercir el rol de moderador d’un grup d’entre sis i vuit alumnes de secundària. La dinàmica de l’activitat es va desenvolupar de manera similar a la d’un focus group, on els moderadors van tenir la responsabilitat de fomentar la participació activa, assegurant que tots els integrants se sentissin còmodes i poguessin expressar les seves opinions lliurement.

Els objectius principals d’aquesta activitat van ser potenciar les habilitats de lideratge dels alumnes de Màrqueting, permetent-los experimentar en primera persona el paper de dinamitzadors de grups de discussió. A més, es pretenia que desenvolupessin capacitats comunicatives i d’empatia, facilitant un espai on el diàleg i la reflexió sobre el racisme fossin els elements centrals.

Pel que fa a la valoració de l’activitat, els alumnes van expressar una opinió molt positiva, destacant que el taller va generar un debat enriquidor i va permetre abordar el tema del racisme des de diferents perspectives. A nivell docent, aquesta experiència, en la qual ja fa més de tres cursos que es participa, es valora com una gran oportunitat per tractar temes que sovint no es treballen a l’aula. A més, suposa un repte significatiu pels estudiants, ja que han de gestionar i moderar grups formats per alumnes que no es coneixen prèviament. Malgrat la dificultat que pot suposar aquesta tasca,  han demostrat un gran nivell de competència i han superat el repte amb èxit.

En resum, “Només d’Anada” ha estat tota una experiència tant per als alumnes com per als docents, oferint un espai de reflexió i aprenentatge sobre una problemàtica social rellevant i alhora proporcionant una experiència pràctica i formativa en la gestió de grups de discussió.