El passat 18 de febrer, les estudiants de 1r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Educació Infantil van realitzar una sortida educativa amb l’objectiu d’ampliar els seus coneixements i experimentar de primera mà experiències vinculades amb la ciència aplicada en l’educació infantil.

Aquesta visita s’emmarca dins un intercanvi entre els campus universitaris de la UVic i UManresa, una iniciativa que té com a objectiu fomentar la col·laboració i l’intercanvi de coneixements en l’àmbit educatiu. Mitjançant aquestes trobades, les estudiants tenen l’oportunitat de conèixer noves perspectives pedagògiques i compartir experiències amb els seus companys.

L’activitat es va dur a terme al Lab 0-6 de la UManresa, un espai especialitzat en ciències especialment seleccionat per fomentar l’aprenentatge vivencial. Durant la jornada, els estudiants van tenir l’oportunitat d’escoltar l’experiència d’una mestra especialista, conèixer la didàctica de la ciència i participar, també, en un taller pràctic centrat en com tenyir aigua amb productes naturals.

A través d’aquesta activitat, van experimentar amb diferents elements d’origen vegetal, com ara fruites i verdures, per observar-ne els efectes en la coloració de l’aigua. Aquest procés els va permetre reflexionar sobre la importància de l’experimentació en l’educació infantil i sobre com fomentar la curiositat científica en els infants a partir de materials senzills i quotidians.

L’experiència va ser molt enriquidora i va proporcionar als estudiants noves eines i estratègies per aplicar en la seva futura pràctica educativa.