Aprendre a partir de reptes

Josep Maria Herrera, és docent al Centre Teknós de Vic al cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i més concretament de programació multimèdia i dispositius mòbils i programació de serveis i processos. Enginyer Superior en Telecomunicacions compta amb una llarga trajectòria en el sector de la tecnologia de la informació, ha treballat com a desenvolupador, formador i administrador de bases de dades i actualment compagina la seva feina de docent a Teknós amb altres tasques vinculades també la docència.

Com t’ho fas aquests dies amb la docència des de casa? 

Bàsicament preparo vídeos de Youtube, Udemy y OpenWebinar, i alhora faig diferents sessions online amb els alumenes a través de Microsoft Teams que aprofitem per a resoldre dubtes i fer suport en el desenvolupament de les tasques encomanades per tal de poder arribar a assolir els objectius del curs.

Com creus que captes l’atenció de l’alumne?

Ja habitualment en presencialitat ho feia i segueixo fent-ho ara, que és fer la docència amb moltes pràctiques i poca teoria. Intento proposar un repte, a partir del qual han de cercar com resoldre’l, els proporciono materials i ajuda, conjuntament resolem dubtes i així aprenen.

Creus que fan un bon seguiment els estudiants amb el sistema actual?

Personalment, i per la meva experiència aquests dies diria que si, ja que després de tots aquests dies de treball i reptes i també al final del procés han vist que han construït programes que els poden servir pel món laboral.  Aprendre a través de reptes “reals” és molt bo per a ells els apropa al món laboral.

Què creus que aprendran els joves de tota aquesta crisi que estem vivint?

Aprendran una realitat, i és que en el món és  i serà digital, cada vegada més, els equips professionals estan treballant més a distància i sobretot arrel d’aquesta crisi, moltes empreses ho han après. Tots el meus ex-companys de feina del món TIC han pogut treballar amb una eficiència similar des de casa seva, però també ho fan altres professionals de diferents sectors, i el confinament actual els ha servit als estudiants per aprendre aquesta realitat i sobretot a organitzar-se per a poder estudiar des de casa.

Què estàs fent ara que mica a mica deixem els dies de confinament més estricte enrere?

 Fer més exercici sobretot a l’aire lliure, tinc ganes de fer més excursions amb els meus amics i, quan es pugui, fer un partit de bàsquet, que ja hi ha ganes!