La primera revolució industrial va arribar amb la màquina de vapor que va canviar la societat al segle XVIII, la van seguir la incorporació de les cadenes de muntatge a les indústries, la microelectrònica aplicada a processos productius o les TIC aplicades a l’automatització de processos. Son canvis tecnològics que afecten profundament la societat, la manera de viure, la manera de treballar. I el món segueix avançant i evolucionant, la quarta revolució industrial, la indústria 4.0, ja és aquí disposada a seguir modificant els sistemes productius, les tecnologies digitals i emergents, els sistemes interconnectats en tot el procés productiu o la intel·ligència artificial son cada vegada més una realitat.
Una nova realitat que requerirà de perfils professionals altament digitals, tecnològics i molt adaptats al canvi constant i en constant formació. Es preveu que la indústria 4.0 crearà 13.000 llocs de treball més dels que destruirà d’aquí al 2030. Concretament a Catalunya 29.000 persones accediran a llocs de treball de nova creació mentre que només 16.000 el perdran.
En aquest context queda clar que la formació i els estudis vinculats a professions digitals i tecnològiques tenen un llarg recorregut i representen una bona aposta de futur donada la demanda exponencial creixent. Poder dissenyar aplicacions ad hoc a les necessitats d’un client, saber implantar i adaptar solucions informàtiques, realitzar aplicacions interactives, generar imatges virtuals, o saber generar solucions de realitat virtual o realitat augmentada són necessitats creixents en l’entorn canviant d’avui.
Així doncs perfils professionals vinculats a aquestes noves tecnologies com les figures de desenvolupador/a d’apps, dissenyador/a d’interfícies i experiències d’usuari, modelador/a i animador/a 3D, desenvolupador/a web, expert/a en e-commerce, big data o responsable de contingut digital, són claus i t’asseguren el futur, perquè els joves d’avui sou els professionals de demà.
Infoma’t a: https://info.uvic.cat/cp/