Presents a la primera edició del SAGA, el Saló del Gaming de Catalunya

Aquest mes de desembre s’ha portat a terme la primera edició del SAGA, el Saló del Gaming de Catalunya, amb l’objectiu de potenciar la llengua als videojocs i donar visibilitat a les competicions, les retransmissions de partides i els jocs en català.

El saló neix per ser el punt de trobada de les empreses creadores de videojocs, les comunitats de jugadors, els treballadors del sector, els centres formatius i les institucions públiques, i agafar el relleu del NiceOne, una fira de videojocs i esports electrònics que es va deixar de fer en el 2019, arran de la pandèmia.

Per la zona firal de La Farga de l’Hospitalet van passar-hi més de 3.500 persones interessades en les últimes novetats del món dels videojocs dels més de 40 expositors presents; també van passar per l’espai de la marató de jocs on els participants es van poder enfrontar els millors videojugadors del panorama català i es van fer les retransmissions de les competicions de League of Legends i Valorant i partits d’exhibició del Barça eSports.

El Campus Professional de la UVic-UCC, a través del CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius hi vam participar junt amb el grau en Multimèdia, Aplicacions i Videojocs. El coordinador del grau, Carles Bosch, va impartir una xerrada, titulada “Formació en Videojocs: un perfil transversal”, on va explicar el que suposa oferir formació en aquest camp, i va presentar l’oferta acadèmica de la UVic-UCC relacionada amb els videojocs. A la xerrada també hi van participar amb els seus projectes, la Magalí Crespo, estudiant del grau en MAV i exestudiant del CFGS en A3D; en Jonathan Gómez, antic alumne del grau; en Jose Díaz, professor del grau i l’Unai Estavillo, estudiant d’A3D al centre Teknós de la UVic.

L’Unai va presentar el videojoc que està desenvolupant, juntament amb altres companys de 2n curs, en el transcurs de les seves pràctiques a l’institut EMT de Granollers. També va explicar que “Theoxenia, és un joc de plataformes amb dos dimensions que parla sobre la història del català i la integració lingüística”. Des d’aquí volem felicitar a l’Unai per la seva presentació i per haver representat el centre en aquesta nova fira.

Actualment el sector dels videojocs a Catalunya està compost per empreses d’aquí, així com la presència d’un 40% de les empreses més importants del món d’aquest àmbit, segons les dades de l’informe “El sector dels videojocs a Catalunya”. En total hi ha 206 estudis que donen feina a gairebé 4.000 persones i el 2020 van facturar més de 550 milions d’euros (la meitat del sector a tota Espanya), un 17% més que l’any anterior. Entre l’ecosistema català que configura aquest sector, hi trobem la UVic-UCC com una de les universitats especialitzades en videojocs al nostre país.