Alumnes de Teknós guanyen el premi del Repte Empresa amb un projecte que utilitza l’energia generada fent exercici per rentar la roba.
La complicitat entre el món empresarial i els centres educatius és un dels incentius principals de les formacions en modalitat dual. És el cas també de Teknós, el campus professional de la UVic-UCC que acull els cicles superiors de formació professional. En aquest cas, l’empresa Girbau, junt amb el Consell Empresarial d’Osona (CEDO), Creacció i el mateix centre formatiu van voler plantejar un repte als estudiants dels cicles en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma englobat dins l’assignatura d’Empresa i Iniciativa Emprenedora. Aquest final de curs se n’han sabut els resultats.
El repte, plantejat en aquest cas per l’empresa de maquinària de bugaderies Girbau, consistia a desenvolupar una solució a l’hora de gestionar les tasques de bugaderia amb la seva pròpia roba. La proposta havia de ser innovadora, viable i per a un públic de la seva edat, a més d’haver de ser ambientalment sostenible. Per posar-se en marxa, els alumnes van assistir a inici de curs a una visita a l’empresa per situar-se el context a partir del qual havien de dissenyar, i durant l’any han desenvolupat tallers i activitats.
En total l’alumnat va presentar nou projectes grupals a l’empresa, el guanyador dels quals va ser “GymClean”, de l’equip format per Ainhoa Ferreras, Elisabet Romo, Roger Munmany i David Iglesias. El grup va proposar la creació d’un gimnàs amb un servei de bugaderia que aprofités l’energia generada dins les instal·lacions per fer la neteja de la roba. L’usuari, a través d’una app, podia saber quanta energia sostenible havia generat amb la seva activitat, quantitat que es materialitzava en descomptes en la factura del gimnàs. L’equip ha rebut un val de 500 euros per a gastar en material informàtic.
L’activitat perseguia desenvolupar competències relacionades amb l’autonomia, la presa de decisions, la reflexió i la responsabilitat, així com el treball en equip mitjançant la metodologia LeanStartup. Alhora, ajudava a promocionar la creativitat dels joves per generar nous productes i compartir idees i punts de vista.