Els estudiants del cicle formatiu de grau superior en Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles han tingut l’oportunitat de participar en un interessant taller sobre el finançament de curtmetratges, en el marc del Festival Protesta, un esdeveniment conegut per la seva implicació en el cinema social i compromès. Aquesta formació especialitzada ha estat organitzada per la professora Ariadna Seuba, responsable de la matèria “Planificació de la realització en cinema i vídeo”, i ha comptat amb la participació destacada de la productora Ariadna Dot.
Un taller amb una visió pràctica sobre la producció audiovisual
Durant l’activitat, Dot ha compartit la seva experiència com a productora, destacant per participar en projectes com Creatura, Suro, Els dies que vindran, Terra Ferma, Júlia Ist, Les bones nenes, La mort d’en Guillem o 10.000 km. A través d’aquest recorregut per la seva trajectòria, l’alumnat ha pogut conèixer de primera mà els reptes i oportunitats a què s’enfronten els cineastes emergents en el context audiovisual actual.
Dot ha realitzat una anàlisi exhaustiva del panorama audiovisual espanyol, destacant les diferents vies de finançament disponibles per als curtmetratges, tant a nivell nacional com internacional. A més, ha posat èmfasi en la importància d’explorar totes les opcions possibles, des dels fons públics fins a les coproduccions amb altres països, passant per les ajudes autonòmiques, els programes de suport als nous talents o els festivals que promouen la producció independent.
Oportunitats i reptes de la indústria actual
Aquest taller no només ha aportat una visió pràctica i propera sobre el finançament de projectes audiovisuals, sinó que també ha animat als estudiants a prendre un paper actiu en la indústria cinematogràfica actual, on la creativitat, la perseverança i la capacitat d’adaptació són claus per tirar endavant qualsevol treball.
Un esdeveniment que inspira a futures generacions de cineastes
La participació de l’alumnat en iniciatives com el Festival Protesta és essencial per a la seva formació, ja que els ofereix la possibilitat de submergir-se en la realitat de l’àrea audiovisual i aprendre directament de professionals amb experiència. Aquest tipus d’activitats complementen els coneixements teòrics adquirits a l’aula, oferint una perspectiva pràctica i realista sobre els processos de producció cinematogràfica.
Des de l’equip docent, es valora molt positivament la implicació dels estudiants i la seva curiositat per aprofundir en els diferents aspectes que engloba la creació d’un curtmetratge, des de la idea inicial fins a la seva realització i distribució. Iniciatives com aquesta continuen sent un motor de motivació i creixement per als futurs professionals del sector.