Les últimes passes que els estudiants del cicle formatiu al Campus Professional UVic, fan als nostres centres és el dipòsit, exposició i defensa pública del seu projecte final de cicle. Amb aquest mostren tots els aprenentatges i competències adquirides durant els dos anys que han estat amb nosaltres però també tot el que el seu pas per l’empresa els ha aportat. El projecte, en el cas dels alumnes en formació dual, va totalment vinculat a l’aprenentatge assolit en el marc de l’empresa, i en tots els casos pot ser un treball individual o en grup per fomentar també el treball en equip.
A continuació us deixem una mostra resum dels projectes finals del cicle formatiu en Màrqueting i Publicitat d’aquest curs 2019-2020.
“Pla de màrqueting digital per a Apen, solucions informàtiques”
El Ferran Aguado, autor d’aquest projecte va cursar el cicle en modalitat DUAL al departament de màrqueting d’Apen. L’objectiu del seu estudi era entre altres millorar la reputació de la marca creant una estratègia de branding, proposar millores de la seva pàgina web per aconseguir augmentar el nombre de visites, o fer créixer en número de leads de l’empresa amb el consegüent enviament d’informació comercial o newsletters. L’estudiant va poder participar activament en el desenvolupament del blog incrementant el nombre d’articles publicats, així com millorant també les publicacions a xarxes socials i minimitzant-ne el cost.
“Generació Z “en línia” amb Festes Catalunya”
En aquest cas la Júlia Pascual alumna en formació DUAL a l’empresa responsable del web Festes Catalunya va realitzar un profund anàlisi intern i extern del propi web de l’empresa. La conclusió de l’estudi mostrava que el web arribava a un públic molt petit, provocant un baix nombre de visites tant al web com a les seves xarxes socials. Així la Júlia va proposar diferents accions per ampliar-lo, focalitzant-se en públic de l’anomenada generació Z, va dissenyar diferents estratègies que permetessin captar la seva atenció i fidelitzar-la, va crear fins i tot un personatge emblema de la marca i va proposar diferents accions en festes que malauradament i donada la situació de crisi sanitària potser no es podran portar a terme.
“Web prevenció d’addiccions per l’Ajuntament de Granollers”
En aquest projecte final, de l’Eduard Ballester contempla el procés de desenvolupament del WebTeranyina-GRN enllaç web creada a partir de la unificació de dos webs ja existents que són Sobredrogues.net i sobrepantalles.net. L’Eduard en formació DUAL al departament de comunicació de l’Ajuntament de Granollers va ser un dels principals participants en aquest projecte de nou web des del naming i logo fins el desenvolupament de les xarxes socials vinculades.
“Para los más moloones”
En aquest projecte la Xènia San Martin alumna en DUAL a l’empresa Moloon, va exposar els resultats de l’execució d’una campanya de fidelització dels clients de l’empresa que comercialitza productes de marxandatge personalitzats. L’alumna ha creat estratègies online i offline amb l’objectiu d’incrementar les comandes dels clients usuals perquè comprin dues vegades més durant el pròxim any i es converteixin en clients fidels. La proposta inclou la creació d’un club VIP, enviaments d’email marketing personalitzat i accions de benvinguda com l’enviament d’un welcome pack personalitzat.
“Social Media Plan per a Figueras Internacional Group”
La Clàudia Giralt en formació DUAL a Figueras Group, va focalitzar el seu treball final a desenvolupar un Social Media Plan per a l’empresa internacional especialitzada en seients i sistemes d’alta gamma per a espais públics. La Clàudia va detectar l’escassetat de contingut on-line i la falta d’estratègies a les xarxes socials, i es va plantejar realitzar un Social Media Plan amb l’objectiu de crear contingut de qualitat, per a poder incrementar la captació de leadsi generar més tràfic on-line a l’empresa per part del públic objectiu.
“El procés d’una idea creativa: Jornada de Portes Obertes de la UVIC-UCC.”
En aquest cas la Yaiza León, fruit de la seva estada en FP DUAL a l’àrea de màrqueting de la UVic, va treballar durant la seva estada i amb el seu projecte el procés d’ideació, creacció, planificació i execució d’un esdeveniment com la Jornada de Portes Obertes de la UVIC-UCC. L’estudiant va poder participar en les accions de difusió de la jornada, tant als canals propis de la UVic com en mitjans de comunicació. A causa de la crisi de la Covid-19, tots els esdeveniments presencials van ser adaptats al format virtual, i va poder viure en primera persona els canvis de les campanyes off-line cap a un sistema 100% on-line.
“Social Media Plan de Twitter, Formació Contínua UVic-UCC”
En aquest projecte final la Clàudia Pagès va treballar campanyes de difusió a la xarxa social Twitter per l’àrea de Formació Contínua de la UVic-UCC en el marc de la seva formació DUAL en aquesta àrea. Així doncs l’objectiu principal del projecte era crear una estratègia online per les xarxes socials i aconseguir més visites a la pàgina web generant més. El resultat de la proposta va ser fer un fil per a cada programa formatiu, i alhora en el cas del Màster en Marketing Digital, desenvolupar un pla d’actuació i un pla editorial.
“Creació d’un e-commerce de decoració d’interiors i mobles fabricats amb fusta, ferro i derivats.”
La Judit Pérez alumna en formació DUAL a Hierros Tous, va focalitzar el seu projecte la creació, planificació i desenvolupament d’un e-commerce per a una nova marca anomenada Dekoville de decoració d’interiors i mobles de la casa. Es tractava d’un projecte incipient a l’empresa i la Judit va poder posar en pràctica la seva capacitat autoemprenedora. Calia que desenvolupés des de la identitat visual, la pàgina web, un blog i un seguit d’accions de llançament de la nova marca principalment online.
“Creació d’un producte o servei i la campanya de llançament al mercat: l’aplicació iDisco”
En aquest cas es tractava d’un projecte grupal dels alumnes Blanca Artero, Alejandro Guerra i Mª Elena López on proposaven solucionar una necessitat no coberta que ells mateixos van detectar en el sector de l’oci nocturn del Vallès. Per tal de poder realitzar-lo, els alumnes han desenvolupat un treball d’investigació comercial, han fet un anàlisi del mercat i han planificat el posterior llançament del producte creat. Concretament, la proposta era una aplicació mòbil informativa de l’oci nocturn en el Vallès Occidental i Oriental i que reunia un conjunt de serveis que van considerar a través del seu estudi de mercat que eren oportuns i necessaris per als més joves.
“Big Heart”
L’Aleix Herreros, la Gisela Ascaso i la Patricia Lobato van treballar per al seu projecte el procés de creació i posada en marxa d’una marca personal creada per ells mateixos, en xarxes socials, pàgina web i un blog. El projecte s’ha basat en crear una marca a partir de la història d’una mascota d’una de les integrants del grup el “Caruso” un gos de quatre anys d’edat de la raça Pomerània que té una patologia que consisteix en el fet que té el cor més gran del normal. El fet de realitzar aquest projecte sobre un animal i no una persona, els diferencia del típic prototip d’humà influencer en les xarxes socials i els ha permès posar en pràctica la seva capacitat emprenedora.
“Creació d’ un e-commerce per l’ autoescola Racc de Vic”
En aquest cas, el Joan Balart i l’Iván Silvestre han creat una pàgina web i desenvolupat un servei d’e-commerce per a l’autoescola Racc de Vic, on treballa un dels membres del grup. En aquest cas no es tractava d’un projecte vincualt a la formació dual però sí que treballaven amb un client real. Van realitzar un anàlisi de la seva competència com a punt de partida per crear de la pàgina web d’e-commerce. El projecte els ha permès treballar i aprendre moltes eines del món digital com el CMS WordPress, treballar-ne hostings, domini web i SEO. El projecte culmina amb una pàgina web totalment creada pels estudiants que permet comprar activitats formatives de l’autoescola i alhora és una web allotjada gratuïtament a un hosting que es diu AwardSpace.
“Pla de comunicació per el projecte Sam Sam de la Fundació Educació Solidaria”
En aquesta cas els alumnes Oriol Martinez, Pol Estapé i Mariona Oliveras van presentar les línies bàsiques del Pla de Comunicació per a la promoció, divulgació i implantació del Projecte Sam Sam. El projecte Sam Sam és un projecte d’ajuda infantil al barri de Sam Sam de Dakar, Senegal. Els estudiants van realitzar un pla de comunicació que ha englobat accions on i off line tals com el desenvolupament d’un blog, tallers de conscienciació en l’àmbit educatiu i diverses activitats dirigides a captar fons pel projecte solidari.