Un dels objectius del campus professional de la UVic-UCC és aproximar a l’estudiant a la realitat empresarial del sector en el qual s’està formant. Per a poder-ho portar a terme son múltiples les activitats que realitzen els nostres estudiants, des de formació pràctica en centres de treball en format de pràctiques, estades en formació dual a les empreses però també la realització de projectes reals dins del centre. Aquesta última pràctica és la que acaben d’arrencar recentment els alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau superior d’animacions 3D jocs i entorns interactius.
Concretament i en el marc del mòdul formatiu de Realització del muntatge i postproducció audiovisuals, i concretament pel que fa referència a la unitat formativa de “Realització de la postproducció” els alumnes porten a terme un projecte de col·laboració professional amb UMedia de la pròpia Universitat. El servei UMedia neix de la remodelació de l’empresa Eumo_dc (Eumogràfic) que annexiona el Servei d’Àudiovisuals de la UVic i que actualment dirigeix Jordi Cano.
La col·laboració entre els estudiants del cicle formatiu i aquest servei té l’objectiu que els joves puguin participar en el projecte pedagògic del llibre interactiu “AiA Poe” per a tauletes què està essent desenvolupat per l’equip de treball d’UMedia. Concretament els alumnes han de realitzar una petita animació 3D per títol “El somni (deliri) de Richard Parker” basat en un personatge 2D ja existent.
En la fase inicial de l’activitat el director d’Umedia, ha actuat com a “client” dels alumnes i els ha plantejat la necessitat del projecte sol·licitant una sol·lució audiovisual per al projecte del llibre interactiu. Els alumnes a través dels coneixements que estan adquirint en aquest mòdul hauran de donar resposta a l’objectiu i presentar els resultats al propi director, tal si com d’una relació professional es tractés.
Aquest sistema de treball és molt positiu per als joves ja que s’enfronten a una sol·licitud d’un treball real en l’àmbit audiovisual i que a més caldrà que presentin i defensin davant del client, aprenent competències transversals de comunicació, treball en equip i fomentant l’empatia.