Unai Estavillo i Montserrat Estivill, estudiants de la Universitat de Vic, van triomfar als Premis Ludi 2024 pel seu videojoc “En Patufet torna a casa”. El guardó en qüestió,  destaca la millor rejugabilitat i promou la llengua catalana. La cerimònia, celebrada a Barcelona, ​​va reunir importants figures del sector i va mostrar un augment en la participació estudiantil respecte de l’any anterior.

En aquesta segona edició d’aquests guardons, els participants havien de presentar un prototip jugable que, de manera entretinguda, demostrés les virtuts del català com a llengua rica i viva. Un jurat compost per setze experts del sector va valorar les diverses propostes presentades. La peça guanyadora dels nostres alumnes, no sols combina elements tradicionals amb tecnologia moderna, sinó que també ofereix als jugadors una experiència immersiva mentre promou la llengua catalana. La distinció a la millor rejugabilitat reconeix l’habilitat del joc per generar experiències úniques i mantenir l’interès de l’usuari a cada partida.

La gala de lliurament va tenir lloc a l’Aliança del Poblenou a Barcelona, ​​on es van reunir representants destacats del sector. L’esdeveniment va ser conduït pels comunicadors Patrick Urbà i Xènia Casado , i va comptar amb la presència de figures clau com la directora d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital de 3Cat, Cristina Villà .

Repassem el recorregut dels premiats

Unai Estavillo Bonet

L’Unai és el clar exemple del que es pot aconseguir amb formació de qualitat i determinació. Encara en curs, ja que finalitzarà el grau l’any 2026, Unai ha seguit el nostre programa 2+3, que combina un cicle formatiu i un grau universitari en només cinc anys.

Amb aquesta formació, que va iniciar el 2021 amb el CFGS d’Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius, ha desenvolupat les habilitats que l’han portat a guanyar el Premi 3Cat a la millor rejugabilitat pel projecte “En Patufet torna a casa”. Aquest reconeixement, posa en valor el seu talent i confirma l’impacte del programa 2+3 per formar futurs líders de la indústria.

Teniu disponible al videojoc a la seva web corporativa: https://unaiestavillo.com/

Montse Estivill

La Montse, estudiant, també, del Grau en Multimèdia, Aplicacions i Videojocs a la UVic-UCC, és un altre exemple del valor que aporta el programa 2+3, que combina formació tècnica i universitària en només cinc anys. Gràcies a aquest itinerari acadèmic, que finalitzarà el 2026 , ha pogut adquirir les eines i els coneixements necessaris per destacar en el món dels videojocs.

Havent completat el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius  (2021-2023),  ha consolidat tot l’après durant el grau universitari, perfeccionant aspectes clau de l’àrea.

D’aquesta manera, veiem un altre exemple d’èxit, on el programa 2+3 ha estat clau per dotar a l’estudiant de la formació integral necessària per competir al màxim nivell.

Visualitza tota la notícia aquí.