El passat divendres, els estudiants del cicle d’Educació Infantil van gaudir d’una experiència única i enriquidora amb una sortida educativa a les Margues de Gurb. L’excursió en qüestió, tenia com a objectiu millorar les seves habilitats d’expressió corporal, alhora que aprofundien en el valor educatiu dels llibres infantils. A més, no només va permetre als alumnes explorar noves formes de comunicació no verbal, sinó que també els va donar l’oportunitat de reflexionar sobre els missatges amagats en les històries de la infància.

Un Viatge a través del llenguatge no verbal

En l’educació infantil, saber com utilitzar el cos com a eina de comunicació és fonamental, ja que els nens petits s’expressen principalment a través de gestos, moviments i postures. Durant la sortida, els alumnes van posar en pràctica diferents experiències fora de l’aula.

Aquesta dinàmica va ajudar-los a perfeccionar les seves habilitats de creació d’activitats educatives. A més, van comprendre que l’expressió corporal és una eina poderosa no sols per a l’ensenyament, sinó també pel dia a dia.

El missatge al darrere dels llibres infantils

L’altre clau de l’excursió va ser l’activitat de selecció i reflexió sobre llibres infantils. Durant el curs cada alumne escull un llibre que considera rellevant i que, al seu judici, transmet un ensenyament valuós. Durant la sortida, una de les estudiants va explicar el llibre “El meu avi” i la moralina que hi havia darrere de la història.

Posteriorment, els alumnes no sols van compartir les seves opinions, sinó que també van reflexionar sobre com poden emprar els llibres educatius. Veient el poder dels contes per a ensenyar valors, millorar l’empatia i ajudar els nens a desenvolupar una comprensió més profunda del món que els envolta.