Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Resiliència i adaptació de la ramaderia al creixement demogràfic i al canvi tecnològic: llegir el passat per construir un futur més sostenible

27 27+02:00 novembre 27+02:00 2020-18:50 - 20:30

L’actual context de pandèmia de la COVID-19 i de canvi climàtic ha tornat a posar al centre del debat les qüestions sobre la producció d’aliments, i com aquesta afecta la nostra salut i al nostre entorn. Un fet que ha provocat que termes com sostenibilitat i proximitat ressonin molt aquests dies a totes les xarxes i mitjans de comunicació.

Davant aquest gran repte que se’ns planteja sembla que hi hagi més preguntes que respostes. Algunes de les més rellevants són, si és possible avançar cap a un model alimentari més sostenible i local sense caure en l’autarquia, o quin és el sistema agropecuari que pot respondre millor a les nostres necessitats alimentàries sense sobrepassar els límits ecològics del nostre territori.

El consum de carn està molt arrelat als nostres costums però com la consumim, la produïm i qui hi té accés ha canviat molt al llarg de la història. Els resultats del projecte de recerca europeu ZooMWest desenvolupat al CSIC, on s’analitzen els canvis en la ramaderia i el consum de carn al llarg de la història, demostren que el que mengem és el resultat de decisions polítiques basades en l’optimització de la productivitat i del benefici econòmic.

Les dades arqueològiques i les fonts històriques adverteixen que cal trobar un equilibri entre els límits ecològics del nostre medi, les necessitats alimentàries i la integració i ús de la tecnologia en els models productius. La manca d’informació i de perspectiva històrica ens fa més vulnerables, dificulta l’anàlisi crític de la situació, i posa en perill el nostre benestar i el futur dels productors/es del nostre territori.

Només a partir del treball col·lectiu i el diàleg entre les diferents disciplines científiques, institucions, actors econòmics, productors locals i la ciutadania, es podran bastir estratègies sòlides per avançar vers un model productiu més sostenible, inclusiu, autosuficient, rendible i de proximitat.

La taula rodona permetrà escoltar diverses persones del món acadèmic, professional i polític en un diàleg per trobar les millors solucions als reptes actuals de la ramaderia.

Participants

 

Organitzen

 

 

Públic

Públic en general que estigui interessat en la història econòmica i la sostenibilitat.

Inscripció

Aquesta activitat s’emetrà en directe. Pots participar-hi activament a través de la plataforma Zoom (inscriu-te aquí abans del 24 de novembre i t’enviarem l’enllaç) o bé la pots seguir al nostre canal de YouTube, la trobaràs programada en aquest enllaç.

https://youtu.be/paF0y_brIOg

Mostra els detalls

Data:
27 27+02:00 novembre 27+02:00 2020
Hora:
18:50 - 20:30
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , ,

Recinte

Online

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *