El projecte europeu “TransVisibles” celebra l’acte de cloenda del projecte

El projecte europeu “TransVisibles” celebra l’acte de cloenda del projecte

with No hi ha comentaris

El projecte europeu TransVisibles, cofinançat per la Comissió Europea en el marc del programa Erasmus+, ha finalitzat després de més de 2 anys i ha celebrat quatre actes de cloenda del projecte a Catalunya (Espanya), Irlanda, Hongria i Alemanya, respectivament. En els actes de cloenda hi van participar professionals de l’orientació laboral, estudiants, professionals de recursos humans, activistes feministes LGTBI, així com petites empreses, empreses emergents i representants d’empreses governamentals.

L’objectiu final del projecte era fomentar l’empoderament econòmic de les dones trans i millorar les seves oportunitats d’accés i permanència al mercat laboral formal.

Els principals resultats del projecte que es van presentar durant els actes de cloenda són:

Recurs pràctic per a professionals, càrrecs polítics i activistes dels països europeus. Les dones trans s’enfronten a diversos obstacles a l’hora d’accedir al mercat laboral, especialment aquelles que són visiblement trans i les que exerceixen el treball sexual. La guia aborda aquesta situació i promou recursos per a millorar la inclusió d’aquest col·lectiu al mercat laboral.

Reuneix el coneixement i l’experiència de totes les organitzacions associades. És per això que cada capítol està escrit per una organització diferent. La guia està disponible en 5 idiomes: català, castellà, anglès, hongarès i alemany.

L’experiència de Surt i la UVic s’han sumat per a desenvolupar les “Claus metodològiques per a l’orientació sociolaboral i l’empoderament econòmic de les dones trans”. El recurs comença amb un capítol conceptual sobre l’àmbit laboral en la vida de les dones trans; a continuació, es presenten els principis orientadors i metodològics per als programes d’orientació i inserció sociolaboral i recomanacions clau per a fomentar la visibilitat transpositiva i l’empoderament econòmic de les dones trans; després, s’explora el model de desenvolupament de competències adaptat a la realitat de les dones trans; i finalitza amb un recull de recursos existents, que inclou projectes i serveis específics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *