En plena època de mercat de fitxatges i amb un ball de noms constant a totes les tertúlies, aquesta setmana presentem un altre professional de la indústria de l’esport sortit de la UVic-UCC!
Avui és el torn de l’Aleix Segalés, director i fundador d’Entrena Salut, una empresa d’assessorament esportiu i salut integral amb base a Vic, centrada a millorar la longevitat i qualitat de vida de les persones a través de l’activitat física, la nutrició, la fisioteràpia, osteopatia i la psicologia.
El centre ofereix una visió integral a l’usuari, entenent i aplicant el concepte de “longevity center”, sent un dels primers centres de longevitat de la Catalunya Central.
En una setmana laboral tipus, quines tasques sols fer?
El meu
Les meves setmanes combinen diverses àrees, però totes amb un objectiu comú: aportar eines per a salut real i sostenible a les persones.
Dedico força temps a l’atenció directa als usuaris (entrenaments personals, valoracions físiques i funcionals, planificacions adaptades…), però també a la gestió i estratègia del projecte: la gestió de l’equip de col·laboradors, l’organització d’agendes, la facturació, comptabilitat, el disseny de noves iniciatives i la creació d’aliances amb marques i institucions.
A més, reviso dades i estratègies de màrqueting amb un enfoc centrat en la divulgació, per conscienciar i educar la població sobre la importància d’una vida activa i saludable orientada a la longevitat.
Què és el que més t’agrada de la teva feina?
El que realment em mou és veure com podem transformar l’estil de vida de les persones a través d’hàbits sostenibles i d’una millor consciència corporal.
No es tracta només d’ajudar algú a aconseguir un objectiu físic puntual, sinó d’acompanyar-lo perquè visqui més i millor. Saber que estem contribuint a allargar els anys de vida amb qualitat, afavorint una longevitat activa i plena, és el que dona sentit a tot.
La salut integral, entenent cos i ment com un conjunt, és el pilar del nostre enfoc.
Per què vas decidir especialitzar-te en la gestió esportiva?
Vaig veure clarament que hi havia molt talent i bones iniciatives al sector, però mancava una base sòlida de gestió i comunicació. Per això vaig voler especialitzar-me: per professionalitzar projectes que realment poden canviar la societat.
Em mou la voluntat d’emprendre des de l’impacte positiu, i de portar la salut i el benestar a moltes més persones, amb una estructura eficient, clara i orientada al futur.
Quines novetats estàs detectant actualment que poden marcar el futur del teu sector?
Estem vivint una etapa de transformació amb quatre tendències molt clares:
- L’auge de la digitalització dels serveis, que obre la porta a solucions més accessibles i escalables.
- L’explosió de l’interès per la salut integral i la longevitat activa, amb una població cada cop més conscient del valor de cuidar-se per viure millor més temps.
- La hiperpersonalització de l’atenció: la gent vol solucions adaptades al seu estil de vida, valors i context.
- Una nova cultura del benestar, on les persones ja no busquen només rendiment o estètica, sinó qualitat de vida a llarg termini. Aquí és on el nostre sector té un paper clau.
Tens algun consell per aquells que vulguin treballar en el món de la gestió esportiva?
Els animaria a formar-se de manera contínua, a mantenir-se al dia de les tendències i, sobretot, a construir una bona xarxa de contactes. El sector requereix adaptabilitat, mirada internacional i capacitat de generar vincles sòlids amb els diferents actors de l’ecosistema esportiu.
Els animaria a començar amb una visió clara i compromesa amb el benestar de les persones.
Que no deixin mai de formar-se, que pensin en gran però implementin pas a pas, i que entenguin el valor de comunicar bé. En un món saturat d’informació, transmetre un missatge clar, realista i esperançador sobre la salut és fonamental.
I sobretot, que entenguin que la gestió esportiva no és només fer funcionar un projecte, sinó fer-lo viure amb sentit, aportant salut i qualitat de vida a les persones a través d’hàbits sostenibles i transformadors.
Ja per acabar, ens podries recomanar un llibre, una sèrie, un pel·lícula, o un podcast vinculat a la gestió i a la indústria de l’esport?
Llibre: “El diseño de las cosas cotidianas” de Donald Norman. Aquest llibre ajuda a entendre com el disseny pot transformar l’experiència de l’usuari, un concepte clau també en la creació de serveis en el món de l’esport.
Podcast: “Itnig Podcast”, amb entrevistes a emprenedors i especialistes en negoci i innovació. També “Elite Fitness, el podcast”, una referència per entendre el cos humà des d’una visió científica, rigorosa i aplicable.
Sèrie/Pel·lícula: “Moneyball, Rompiendo las regles” (2011). Una història inspiradora basada en fets reals, sobre com l’entrenador Billy Beane revoluciona el món del beisbol amb un model estadístic innovador i estratègic. Un gran exemple de com la gestió intel·ligent pot marcar la diferència, fins i tot amb pocs recursos.