Després d’unes setmanes de vacances, tornem a la càrrega presentant alguns dels professionals de la indústria de l’esport que han passat per les aules de la Universitat de Vic – Universitat de Catalunya.
Avui és el torn de la Mireia Basora, productora d’esdeveniments esportius a Ocisport.
En una setmana laboral tipus, quines tasques sols fer?
Actualment, em dedico a l’organització d’esdeveniments esportius. Sobretot a les vessants de producció i execució. Això implica combinar la feina d’oficina, al llarg de la setmana, amb el muntatge de les proves, durant el cap de setmana.
Què és el que més t’agrada de la teva feina?
Organitzar esdeveniments esportius genera una tensió molt important, especialment a mesura que s’acosta la data de la prova. Veure la cara de felicitat dels participants en arribar a meta després d’haver complert el repte proposat és de les sensacions més reconfortants. És un gran indicador que l’esforç dels dies previs de producció i muntatge valen la pena.
L’ambient que es viu en aquests moments és difícil de descriure. S’ha de viure!
Quan vas entrar al grau de CAFE tenies algun tipus de feina al cap?
I tant! Em veia treballant de professora o en alguna feina relacionada amb el rendiment esportiu. Però després dels primers cursos vaig descobrir el món de la gestió de l’esport. Per mi, i per bona part dels companys que s’hi han acabat dedicant, era un camp totalment desconegut.
El cas és que em va cridar molt l’atenció. I un cop hi vaig aprofundir, vaig veure clar que era cap on volia enfocar el meu futur. Això, a més, em va portar a acabar estudiant el Màster en Sport Management & Marketing.
Quines novetats estàs detectant actualment que poden marcar el futur del teu sector?
En una paraula: sostenibilitat.
Al sector de l’organització d’esdeveniments esportius és clau. Una de les principals tendències és la reducció de l’impacte ambiental de les proves. En definitiva, la majoria de curses se celebren a l’entorn natural. Si no el preservem i en tenim cura, aviat no hi podrem organitzar res.
Tens algun consell per aquells que vulguin treballar en el món de la gestió esportiva?
Sobretot que explorin i investiguin. El món de la gestió esportiva és molt transversal i manté un lligam molt estret amb una gran diversistat d’àmbits. Per tant, penso que abans d’escollir-ne un cal tastar-ne uns quants. I un cop has trobat el que més t’apassiona arriba el moment d’aprofundir-hi.
Ja per acabar, ens podries recomanar un llibre, una sèrie, un pel·lícula, o un podcast vinculat a la gestió i a la indústria de l’esport?
Em quedo amb un dels primers llibres esportiu que vaig llegir: “Córrer per ser lliure”, de Núria Picas.
Exposa una història personal que posa en valor l’esforç i la perseverança per acabar aconseguint allò que somiem.