Un cafè amb… Ferran Huerta

with No hi ha comentaris

No som tan coneguts com la Masia del Barça, però també tenim un planter per estar-ne orgullosos. Durant les properes setmanes presentarem alguns professionals de la indústria de l’esport, especialitzats en gestió esportiva, sortits de les aules de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. No en llegiràs articles a la premsa ni n’escoltaràs tertúlies a la ràdio, però tenim una cantera d’allò més prolífica!

Per iniciar aquest cicle de converses hem anat a veure en Ferran Huerta (no pateixis, hem respectat la distància de seguretat i portàvem mascareta!), que actualment treballa de Sales Representative a ASICS.

Ferran Huerta

En una setmana laboral tipus, quines tasques sols fer?

La veritat és que les setmanes són molt dinàmiques i canviants. No n’hi ha dues d’iguals. Sigui com sigui, les tasques més habituals són les següents:

  • Gestió directa de la cartera de clients de la meva zona, on desenvolupo accions dedicades tant a la venda com a l’assessorament del producte ASICS que millor encaixi a cada client. També m’ocupo de resoldre incidències per establir una relació comercial òptima. I tot això ho faig combinant el format presencial amb el virtual.
  • “Retail tours”. Visito les botigues físiques de la cartera de clients i analitzo les dades de la zona per detectar patrons de consum, noves oportunitats i expandir el negoci de manera sostenible i rendible.
  • Anàlisi de vendes per detectar tendències en el mercat així com el producte que està funcionant millor per incentivar reposicions amb l’objectiu de millorar la facturació anual de la cartera.

De totes maneres, com comentava anteriorment, cada dia sorgeixen moltes altres tasques.

 

Què és el que més t’agrada de la teva feina?

M’agradaria destacar diversos aspectes. D’una banda, el dinamisme del dia a dia, el tracte directe amb els clients i la contribució en la millora i expansió de la marca per tot el territori. De l’altra, i potser és la que més m’agrada, estar immers en la indústria de l’esport i, més concretament, en el retail esportiu.

Per mi és vital estar rodejat d’elements esportius i ASICS, acrònim d’Anima Sana In Corpore Sano, reforça la importància de la relació entre ment i cos a través de l’esport. L’esport és imprescindible, és la nostra filosofia d’empresa i està molt present a tot arreu.

 

Quan vas entrar al grau de CAFE tenies algun tipus de feina al cap?

Doncs la veritat és que tenia molt clara la idea de dedicar-me a l’entrenament esportiu. Volia ser preparador físic d’algun equip d’alt rendiment, preferiblement del món del bàsquet. No obstant, a tercer vaig veure clarament que la meva vocació i el que realment m’agradava de l’esport era el “business side”, és a dir, l’entremat empresarial que hi ha darrere de l’esport. Més que la pràctica esportiva, m’atreia el negoci que pot generar i l’impacte econòmic que suposa per qualsevol país.

 

Quines novetats estàs detectant actualment que poden marcar el futur del teu sector?

El nostre sector, igual que molts altres, està evolucionant a un ritme frenètic. Una de les noves tendències que ha sorgit últimament són les vambes amb placa de carboni. Estan molt enfocadaes a la  competició i proporcionen una reactivitat i velocitat òptima al corredor que li permeten augmentar el rendiment esportiu.

I en relació a la moda, una tendència creixent entre la societat és la recerca de looks més informals i còmodes, tant a nivell de calçat com en el tèxtil. En aquest context, des de l’empresa és indispensable entendre el perfil dels consumidors, crear productes que s’adaptin a les seves necessitats i comunicar-se amb ells de forma eficaç i acurada.

 

Tens algun consell per aquells que vulguin treballar en el món de la gestió esportiva?

Els diria que no s’obsessionin a buscar una definició exacta de què és la gestió esportiva (jo m’hi vaig passar un bon temps…), ja que és un concepte molt complex i difícil de definir.

Considero que el millor és tenir una visió de 360 graus de què és l’esport i anar descobrint l’amalgama d’agents que conformen el sector. Un cop ets conscient d’això, t’adones que hi ha moltíssimes sortides i oportunitats laborals. Feta aquesta primera inspecció, és important veure quines opcions ofereix el mercat, seleccionar les més interessants i determinar quines encaixen millor amb les competències i habilitats de cadascú.

 

Ja per acabar, ens podries recomanar un llibre, una sèrie, un pel·lícula, o un podcast vinculat a la gestió i a la indústria de l’esport?

M’agradaria recomanar un llibre que em vaig llegir fa uns anys i que em va aportar aprenentatges molt valuosos. S’anomena “Legacy”, de James Kerr. Resumidament, vincula la gestió d’un equip del calibre dels All Blacks amb conceptes de lideratge i empresa.