



ApS: IMATGES PEL RECORD
Entitat participant: Centre de Dia Sant Jordi
Descripció de l’ApS: El projecte “Imatges pel record” és una iniciativa d’Aprenentatge i Servei (ApS) realitzada al Centre de Dia Sant Jordi de Vic. L’objectiu principal del projecte és potenciar les competències digitals dels participants, fomentar l’ús de la memòria a través de la fotografia i crear vincles entre ells. Durant cinc sessions, els participants han après a utilitzar la càmera del mòbil per fer fotografies que després han utilitzat per crear collages personals. Aquest projecte ha permès als participants recordar moments i emocions importants, alhora que han desenvolupat habilitats tecnològiques i han compartit experiències amb els altres membres del grup.
Estudis: Projectes socioeducatius. 3r curs. Grau d’Educació Social
Curs: 2024-2025
Participants: coordinador servei i persones grans.
Objectius:
- Potenciar les competències digitals
- Crear vincle entre els i les participants
- Fomentar l’ús de la memòria a través de la imatge
- Dissenyar el seu propi collage artístic
Reflexions dels i les estudiants UVic
- Finalitzem la sessió amb una mica més d’idea sobre què fer, però encara ens queda concretar coses. També en part fem una bona valoració pel fet d’haver conegut als participants i haver començat a fer una mica de vincle.
- Aquesta sessió més de preparació i planificació ha estat bé per acabar d’aclarir i posar en comú el projecte, però sí que com a punt a millorar per una altra sessió o per un futur, creiem que aquesta sessió hauria d’haver estat sense els participants presents.
- La sessió es valora de manera positiva, on hem pogut assistir tots els membres de l’equip del projecte i hem rebut el suport del Joaquim. Al llarg de la sessió hem pogut crear un vincle afectiu amb els diversos participants, els quals han sigut més dels esperats. […] Aquest apartat han mostrat una motivació molt positiva i alhora han aportat facilitats per relacionar-se mútuament, tant amb els educadors com amb els companys del centre.
- Després d’haver realitzat aquesta sessió i haver conegut els participants, hem reflexionat i hem valorat realitzar un canvi i fer que la segona sessió, en la qual teníem plantejat només fer el retrat, incloure la foto d’un objecte que els representi, ja que la tercera sessió sortirem amb ells fora a donar una volta per realitzar la tercera foto i després d’observar les seves capacitats hem pensat que necessitaríem el temps de tota la sessió per poder-la terme amb calma amb el temps adequat.
- La sessió ha sigut molt positiva, així i tot, ha costat una mica trencar el gel i creiem que hauria estat millor fer una activitat d’inici.
- Tots els participants han escollit emocions satisfactòries vers la nostra dinamització i les activitats, l’emoció més escollida de la mitjana de resultats ha estat: la felicitat! Finalment, hem acabat la sessió tots, cantant, rient i emocionats.
- Aquesta sessió podem considerar que ha sigut la que consta d’una menor organització i preparació, ja que el grup ens vam veure amb la complicació de pensar amb poc temps la seva implementació a causa d’un contratemps. Tot i això, creiem que ens va quedar una sessió en la qual vam poder seguir avançant en el projecte, començant en l’elaboració del collage i a l’hora les persones participants van gaudir i van passar una estona agradable.
- Amb el grup ens vam poder organitzar correctament, de forma que l’endemà no ens faltes de res i vam poder portar a terme l’activitat que teníem pensada, tenint tot el material comprat i les dinàmiques preparades.
- Durant la dinàmica de tancament cada participant ha pogut expressar com s’ha sentit durant la sessió. Tots han extret coses molt positives de la sessió. Els hi ha agradat sortir i sobretot han destacat el fet de sentir-se acompanyats. Ha sigut un tancament molt emotiu.
- Tot i que tots han mostrat bona actitud, alguns d’ells han manifestat que les manualitats no eren la seva afició predilecta i, per tant, no era el que més els motivava.