Promoure l’alimentació saludable, l’activitat física i altres factors que influeixen en la prevenció de l’obesitat infantil i juvenil a Osona és l’objectiu del programa ‘Fes-ho bé’ que lidera l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), implementat a la Catalunya Central, amb la col·laboració de diverses institucions, entitats i organismes vinculats a la salut, el món local, el tercer sector, l’esport i l’ensenyament de la comarca. La UVic-UCC hi és present des del seu inici. La professora Cristina Vaqué-Crusellas, docent del grau en Nutrició Humana i Dietètica, hi participa en representació de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar.
Enguany, una de les propostes que el programa “Fes-ho bé” ha organitzat són les primeres jornades “Pugeu al tren del Fes-ho bé”, que inclouen una sèrie d’activitats distribuïdes per diversos municipis d’Osona i el Lluçanès. Aquestes jornades tenen com a objectiu ser un espai de reflexió, debat i aprenentatge sobre temes com l’alimentació saludable, l’activitat física, l’ús de pantalles, el son i els límits, i comptarà amb la participació de persones expertes en cadascun dels àmbits. El col·lectiu destinatari d’aquesta iniciativa són principalment les famílies amb infants d’entre 0 i 6 anys.
La primera parada va ser el dijous 14 de novembre, amb una jornada destinada a l’alimentació. Es va desenvolupar una activitat de conta-contes titulada Tastaolletes, i posteriorment es va obrir un debat per atendre algunes inquietuds de les famílies sobre alimentació en aquesta etapa de la vida.