En el marc de la setmana per reduir el malbaratament alimentari, es va organitzar a Vic una jornada tècnica dedicada a conèixer les iniciatives que es duen a terme a Osona per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari.
L’acte va servir per conèixer totes les accions que s’estan duent a terme tant des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació com des de diferents institucions d’Osona. En aquest sentit, la professora del grau en Nutrició Humana i Dietètica, Núria May, va presentar el projecte Mengem d’Osona, que centra la seva acció a proveir els menjadors escolars d’Osona d’aliments de temporada i proximitat, planificant acuradament amb els productors les necessitats reals de les escoles.
La professora Anna Vila, coordinadora del grau en Nutrició Humana i Dietètica va presentar el projecte Stop Malbaratament, un projecte europeu en coordinació amb Fundesplai, on es pretén quantificar el malbaratament alimentari tant als centres escolars com a les cases de colònies. Quim Beniro va presentar els diferents projectes que s’estan portant a terme des de l’Ajuntament de Vic.
Finalment, Anna Sagrera va explicar el projecte FOLOU, que coordina el Centre BETA, on s’està estudiant tot el malbaratament alimentari en les diferents etapes de la cadena agroalimentària.