Fa més de 40 anys la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya naixia amb el nom d’Escola d’Infermeria Osona i iniciava el seu viatge cap al desenvolupament del lideratge i de l’excel·lència acadèmica. El 1980 els estudis d’infermeria passaven a ser diplomatura universitària i el centre s’adscrivia a la UAB. L’any 1987, l’Escola d’Infermeria Osona s’integrava als Estudis Universitaris de Vic.

El maig de 1997, amb la Llei de Reconeixement de la Universitat de Vic pel Parlament de Catalunya, passava a denominar-se Escola Universitària de Ciències de la Salut i incorporava nous ensenyaments: Fisioteràpia (1997), Teràpia Ocupacional (1997), Nutrició Humana i Dietètica (1998) i Treball Social (2010). L’any 2011 l’Escola Universitària de Ciències de la Salut passava a ser la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar. Al llarg de tots aquests anys es consolida la identitat de la nostra facultat amb el lideratge de la Sra. Anna Bonafont en dues ocasions, de la Dra. Montse Vall, de la Dra. Marga Pla i de la Dra. Mireia Subirana.

El 2019-2020 volem seguir consolidant el lideratge i l’excel·lència acadèmica a través de l’establiment de plans d’estudi innovadors que garanteixin el desenvolupament competencial dels professionals. El nostre objectiu és preparar la propera generació de líders en les disciplines integrades a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, ja sigui en els graus, els màsters o bé en els estudis de doctorat. Volem que els i les nostres alumnes esdevinguin professionals del futur, competents per liderar i transformar l’atenció en la salut i en les cures, capaços a l’hora de donar resposta a la ràpida i complexa evolució de l’entorn sanitari a través de l’excel·lència acadèmica i de la pràctica clínica, de la innovació, de la recerca i també de les associacions establertes amb la comunitat i amb iniciatives internacionals.

Des de les aules, els tallers i els laboratoris, fins a la capçalera del pacient i a la comunitat, ens volem distingir com una Facultat de referència, amb una visió holística de la persona i un model de formació singular i de qualitat, orientada a la recerca i a la innovació a nivell internacional, amb la finalitat de millorar la salut de la població i la qualitat de vida i d’eliminar les desigualtats en salut.

El conveni signat entre la UVic i el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) constitueix el marc idoni perquè els professors/investigadors liderin i vetllin per l’excel·lència a l’aula, al laboratori, en la simulació i en la pràctica clínica, i es generin sinergies que afavoreixin la recerca clínica i de resultats en salut, així com la innovació en un moment de canvi radical en l’atenció de la salut.

Degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar
Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

 

Equip del Consell de Direcció