La Conferència COHEHRE 2024, celebrada del 18 al 20 de novembre a les universitats Artevelde i Odisee a la ciutat de Gant, Bèlgica, ha comptat amb la participació de quatre professors de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar: Eduard Minobes Molina, Miriam Torres-Moreno, Mirari Ochandorena i Sergio Cazorla-Calderón. Aquest esdeveniment internacional ha reunit experts i acadèmics de tota Europa per compartir les darreres innovacions en l’educació sanitària i el benestar.

La conferència es va centrar en temes com la simulació clínica en l’educació sanitària, els Living Lab com a espais docents i de recerca, el desenvolupament de Blended Intensive Programmes (BIPs) i la integració de la intel·ligència artificial en la formació acadèmica. Amb sessions interactives i tallers pràctics, l’esdeveniment va fomentar l’intercanvi d’idees i bones pràctiques entre institucions educatives d’arreu del món.

Els professors han representat la facultat amb ponències en sessions paral·leles i pòsters, abordant temes de gran rellevància i impacte en la formació dels professionals de la salut:

Miriam Torres, degana de la Facultat, va compartir la seva experiència en el desenvolupament d’un programa d’educació interprofessional dins de la facultat, enfocat en la col·laboració entre disciplines per millorar la formació sanitària mentre que Eduard Minobes, vicedegà de la Facultat, va presentar els resultats en el projecte de “Simulacions clíniques interprofessionals”*, destacant la resolució de casos clínics entre estudiants de diferents disciplines.

Mirari Ochandorena, coordinadora del Grau en Fisioteràpia, va explorar les vivències d’estudiants de fisioteràpia en “aprenentatges basats en simulacions d’alta complexitat”, destacant com aquestes metodologies contribueixen al desenvolupament d’habilitats crítiques en contextos clínics complexos.

Finalment, Sergio Cazorla va presentar els resultats de l’estudi sobre les percepcions del professorat en l’ús de tecnologies emergents en el Grau en Infermeria, subratllant els reptes a enfrontar per incorporar eines digitals en l’ensenyament universitari.

Durant la clausura de l’acte, es va valorar el pòster presentat per Sergio Cazorla, el qual va destacar per ser millor de tots els que es van presentar.

La participació en aquesta conferència posa de manifest el compromís de la Facultat amb l’excel·lència acadèmica i la innovació educativa, consolidant-la com a referent en el seu àmbit. Els docents han aportat no només els seus coneixements, sinó també l’esperit col·laboratiu i transformador que caracteritza la Facultat