L’Agència de Residus de Catalunya ha seleccionat la iniciativa “Junts contra el malbaratament alimentari” que s’emmarca dins del projecte “BCN Comparteix el Menjar“ com a candidata al VI Premi Europeu de la Prevenció de Residus. El projecte “BCN comparteix el menjar” és un projecte social liderat per l’ONG “Nutrició Sense Fronteres” en el que hi participen diversos professors de la Facultat: en Raimon Milà, en Jesús Martín i la Clara Homs. Aquesta iniciativa per a l’aprofitament de recursos alimentaris ja cuinats que contribueix a reduir el malbaratament d’aliments i la situació de vulnerabilitat de les persones en risc d’exclusió social a l’àrea metropolitana de Barcelona ja ha recuperat més de 40 tones de menjar des del seus inicis. Dins de les accions realitzades durant la Setmana Europea de Residus l’acció de NSF i SEUR ha estat nominada per l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contexts regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada. Al llarg dels dies que ha durat l’acció, nou centres socials han rebut el menjar donat per vuit hotels i empreses dels seus excedents alimentaris ja cuinats. En total s’ha gestionat el transport i distribució d’1.260,16kg. Creu Roja, SOS Aldees Infantils, Càritas, Àmbit Fundació, Santa Lluïsa de Marillach, son algunes de les entitats que han rebut el menjar.
https://www.youtube.com/watchv=tElmJAxirTA&list=PLWQMeO43vsuent_4ToVkcPGz8IzGdI3fa&index=1