El grup de recerca Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M₃O) de la Universitat de Vic ha anunciat les noves incorporacions d’estudiants dins el seu Grup d’Iniciació Científica (GIC), una iniciativa que ofereix als estudiants una oportunitat única per endinsar-se en el món de la recerca. Després de la rebuda de la primera convocatòria de l’any passat, aquest curs el grup ha crescut amb cinc nous membres, formant l’equip actual de vuit estudiants, acompanyats pels professors-investigadors del grup de recerca.
L’objectiu principal d’aquest grup és apropar els estudiants a la recerca científica, fomentar el talent i afavorir la integració entre docència i recerca. A més, els estudiants poden beneficiar-se de la seva participació en projectes a través de contractes, crèdits RAC, la possibilitat de realitzar mobilitat internacional o el desenvolupament de treballs de final de grau (TFG) vinculats a línies de recerca del grup M₃O. Tot això contribueix a la promoció de les competències científiques dels futurs professionals.
El grup és dirigit pel coordinador de l’M₃O, Javier Jerez, i el GIC compta amb la col·laboració de professors de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, com Laura Rota, Emi Chirveches, Anna Vila, Vinicius Rosa, Tony Valente, Laura Coll i Josan Merchán.
Els cinc nous estudiants que s’han incorporat al grup aquest any són Laura Alsina i Júlia Romeu, estudiants de 2n i 3r de Fisioteràpia; i Noura El Bouhali, Lídia Gil i Marc Balagueró, estudiants d’Infermeria, on les dues primeres són de 2n i en Marc és de 3r. Aquests alumnes se sumen als tres que ja formaven part del grup des de l’any passat: Elisenda Fenollosa (Fisioteràpia), Jordi Ragués i Adrià Carbasa (Infermeria).
El 13 de setembre passat, el GIC es va reunir per primera vegada aquest curs, amb l’objectiu de presentar els nous membres i començar a incorporar als estudiants a les línies de recerca del M₃O que més els interessen. A més, a la reunió van tenir l’oportunitat de conèixer els investigadors convidats Dr. Marc Terradellas (Professor de Tecnocampus, fisioterapeuta) i Dr. Miquel Mas (Metge Geriatra de l’Institut Català de la Salut), relacionats amb l’envelliment, la capacitat intrínseca i la soledat. A partir d’ara, els estudiants s’aniran familiaritzant amb els diferents projectes actius mitjançant diferents mètodes de col·laboració.
El grup de recerca M₃O continua apostant per la participació d’estudiants de grau en els seus projectes, cosa que ha permès un doble suport a l’hora de fer treballs de final de grau vinculats a les seves línies de recerca. Enguany, els TFG s’han fet en grups de tres, arribant a un total de dotze estudiants de TFG aquest curs. A més, en els darrers anys, més de cinc estudiants han estat contractats per col·laborar en projectes de recerca dins del grup.
El Grup de Recerca M₃O de la UVic-UCC és un grup de recerca multidisciplinari que agrupa professionals de diversos àmbits, com infermers, fisioterapeutes, nutricionistes, terapeutes ocupacionals, sociòlegs i metges, que treballen per generar i transferir coneixement en l’àmbit de la salut i el benestar social. Amb una perspectiva holística i integradora, les seves línies de recerca aborden qüestions com les polítiques de salut, el benestar, l’envelliment saludable o la diversitat funcional.
Per a més informació sobre les activitats del Grup d’Iniciació Científica i les seves convocatòries, es pot consultar el perfil d’Instagram, Twitter, LinkedIn o el blog del grup M₃O.