Les propostes de menús equilibrats que en el transcurs dels darrers tres mesos s’han difós als UCoworkings Offices de la UVic es poden consultar, a partir d’ara, en format digital, a l’aplicatiu “Alimentació saludable” de l’apartat de Benestar del Campus Virtual. En aquests moments, hi ha disponibles sis propostes de menús quinzenals, corresponents als mesos d’abril, maig i juny, i vint-i-cinc receptes de fàcil elaboració, ordenades alfabèticament. A partir del setembre, aquest material s’anirà ampliant i complementant amb altres propostes i documents d’interès, que donaran continuïtat a la campanya engegada el passat 8 d’abril, amb motiu de la Setmana Saludable de la UVic-UCC.
Aquesta iniciativa de promoció de l’alimentació saludable entre la comunitat universitària ha tingut una primera fase, que ara acaba, en el transcurs de la qual s’han fet propostes de dinars i de sopars equilibrats. A més de a nou UCoworkings, aquestes s’han pogut consultar a set pantalles digitals de les recepcions i d’altres espais d’ús comú.
La campanya va néixer, en part, arran dels resultats de l’informe epidemiològic del 2023, elaborat en base als reconeixements mèdics del personal treballador de la UVic-UCC. L’informe mostra una incidència de factors de risc cardiovascular, concretament sedentarisme (41,48 %), hipercolesterolèmia (29,55 %) i hipertensió arterial (12,50 %). Davant d’aquesta realitat, des del grau en Nutrició Humana i Dietètica i de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals, es va posar en marxa aquesta acció de promoció de la salut comunitària, amb l’objectiu d’oferir eines pràctiques que contribueixin a una alimentació més saludable i sensibilitzar sobre la importància d’aquesta qüestió.
Acabada la primera fase de la campanya, s’ha obert un formulari anònim i molt breu (1 minut) per recollir les valoracions de la comunitat universitària.