La professora Anna Vila, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, ha fet una estada en el marc del programa Erasmus teaching a la Universitat Autónoma de Guadalajara a Mèxic.

Durant la seva estada ha realitzat 8 hores de docència a estudiants de 3r i 4rt curs de la Licenciatura en Nutrición d’aquesta universitat. En aquestes classes es va treballar la nutrició enteral i també es van fer uns tallers pràctics sobre les possibilitats de millora gastronòmica de les dietes per a pacients amb disfàgia. A més a més, el receptari escollit pels tallers barrejava receptes mexicanes amb receptes catalanes per apropar també la nostra tradició gastronòmica als estudiants mexicans. La valoració va ser molt positiva, ja que en aquell context els pacients amb disfàgia només reben aliments triturats sense cap mena d’atracció gastronòmica cosa que provoca poca adherència a la dieta i, per tant, problemes de desnutrició i deshidratació. També va realitzar una sessió sobre “La ingesta de proteïna en el marc d’una alimentació saludable i sostenible” i es va aprofitar per presentar el Màster Universitari en Alimentació i Sostenibilitat. La ingesta de proteïna d’origen animal és molt elevada a la població mexicana i l’exposició realitzada va fer pensar als estudiants de nutrició i als de Ingeniería Agropecuaria que també van estar presents, sobre l’impacte que té en el medi ambient i quines opcions hi ha per reduir-ne la ingesta i, per tant, el seu impacte.

Aprofitant l’estada també es va fer una xerrada sobre les possibilitats d’intercanvi i per fomentar que els estudiants mexicans puguin venir a la UVic, cosa que va ser rebut amb molt interès.

A part de les hores de docència, també es va aprofitar per participar en activitats de simulació amb els estudiants de nutrició així com per visitar diferents centres a on es realitzen pràctiques tant en l’àmbit de restauració col·lectiva, indústria alimentària i centres hospitalaris. Aquestes visites van ser de gran interès per valorar la idoneïtat d’aquests centres com a opcions de pràctiques pels estudiants de la UVic que decideixin anar a la Universidad Autónoma de Guadalajara a fer una mobilitat internacional. I també es va aprofitar per fer reunions amb el professorat per poder compartir interessos comuns i establir línies de col·laboració en el marc de la docència però també de la recerca.

Aquest curs acadèmic hi ha hagut una primera estudiant del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la UVic, la Cora Oliver, que hi estava fent una estada i van poder compartir l’experiència així com fer una mica de turisme per l’entorn de la ciutat de Guadalajara i intentar convèncer a futurs estudiants.